Посрещнаха с овации бургаските олимпийци

Снимка: БНР - БургасБургас посрещна първите олимпийски шампиони по акробатика. Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха два златни медала  на младежката олимпиада в Буенос Айрес получиха приветствие от кмета на града.

Кметът Димитър Николов не скри радостта си, че първите златни олимпийски в българската акробатика са именно от Бургас:

„Аз съм убеден, че този успех и самият спорт акробатика, именно тук в Бургас, така ще му се даде един допълнителен тласък. И конкретно – на клуба. Не само финансов, но и чисто емоционален“

Мариела и Панайот проявиха и днес скромност, въпреки че са носители на първите медали за страната ни, след преминаването на спортната акробатика към олимпийските дисциплини:

„… Много емоционално беше…

…. Относно състезанието – наистина имаше доста голяма конкуренция, но много е важна и психиката. Ние останахме спокойни…“

Личният треньор на двамата, Гергана Недева посочи:

„Мисля, че ние ги победихме с това, че психически бяхме много устойчиви“

Двамата състезатели спечелиха златни медали на смесени двойки, а преди това  - и в мултиетнически отбор. Следващата седмица ще бъдат официално посрещнати и в клуба.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.