"Чудни звуци“ на Великден

След новините в 21 часа започва „Чудни звуци“,  седмичният обзор на най-добрата неанглоезична музика от цял свят.

Водещият Божидар Божков ви кани и тази неделя в единствените минути в целия български ефир, в които английският език - този лигав знаменосец на глобализацията, мултикултурализма и наднационалните корпорации, е забранен. Тук се слуша речта на всички останали народи. Например на арабските.

В минутите за рубриката ни „Музикален стил“ – стилът ще е точно арабски и ще послушаме музика от няколко държави от този регион, който, освен с нестихващи войни, с постоянни мигрантски потоци и с бум на раждаемостта е характерен и с големите си музикални таланти.

Освен това, в предаването ще чуем и по една песен от три национални класации, ще разгледаме набързо челните им петици, ще си припомним, а някои ще чуят за първи път, голям хит от миналото. Ще уважим българската музика с добре забравено изпълнение отпреди много години.

Първото парче  идва от Гърция. Композирано е от гърци, изпълняват го албанец и пуерториканец. Това са Клейди и Лил Еди с „Циганка“, „Хитана“.Слушайте "Чудни звуци" и тази неделя след 21 часа в ефира на БНР Бургас или онлайн.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.