Програма за Деня на българската просвета и култура в Сливен

Снимката е илюстративна.
Снимка: aspekti.info

Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в Сливен ще бъде отбелязан с празнично шествие на училищата по главната улица. То ще започне от градската градина в 11.00 часа.

От 11.30 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще се проведе церемония по поднасяне на гирлянд от цветя пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Кметът на Сливен Стефан Радев по-късно ще се срещне в голямата зала на общината с ученици, носители награди от национални и международни състезания и конкурси. Кулминацията на празничния ден ще бъде концертът на народната певица Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, който ще бъде на открита сцена в центъра на града. При лошо време  концертът ще се проведе в Драматичен театър „Стефан Киров“, а входът ще бъде свободен. Той ще започне в 12.00 часа.

Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, къщата-музей „Хаджи Димитър“, обектите на художествената галерия „Димитър Добрович“, както и Античната и средновековна крепост „Туида“ ще работят с вход свободен на 24 май. Културните институции ще работят с обичайното си работно време.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.