Черешова задушница е! В Бургас осигуряват безпроблемен достъп до гробищата

Снимка: архив

Днес е Черешова Задушница. Община Бургас и Пътната полиция въвеждат мерки за безпроблемния достъп Гробищния парк в града.

Полицаи и служители на дирекция УКООРС към Община Бургас ще охраняват територията около парка. Пътната полиция ще разположат свои екипи по улиците, където се очаква да има по-интензивен трафик. Патрулите ще регулират движението, за да се избегнат задръствания. Гражданите, които искат да се придвижат от комплексите към гробищата, могат да го направят с градския транспорт, напомнят от общината. Това може да стане с автобуси по линии Б1, 11, 12, 15 и Б11. При необходимост, „Бургасбус“ има готовност да осигури допълнителни автобуси.

Черешова задушница е наричана още Спасовска задушница. Тя се отбелязва в съботния ден, преди Петдесетница и е една от трите най-големи панихиди в годината, посветена на починалите. Днес задължително се раздават с подавките и череши.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.