Платно от строеж падна върху кола в Сливен

Собственикът на ударената кола Живко Митев
Снимка: Стоян Радев

Снощната буря в Сливен не е причинила големи щети, но в по-ниските части водата е изнесла пясък, чакъл и листа и това причинява неудобство за шофьорите в града. Това установи репортерска проверка на БНР. От силния вятър строително платно от скеле се е откъснало и е ударило паркиран пред жилищен блок автомобил. Няма пострадали. 

Живеещите в блок осем на сливенския квартал „Дружба“, пред който бе ударен автомобил от строително платно коментираха, че едва тази сутрин работници са започнали да привързват всички платна към скелето. Отговорникът на обекта, който санира блока, Данаил  Кочев заяви, че фирмата ще поеме щетите по ударената кола и обясни ситуацията:

 Всички платна са вързани, даже съм ги извикал всички, които не работим. Превързвахме всичко наново. Беше много голяма буря снощи. Обадиха ми се през нощта, дойдох в 11 часа, клони паднали. Нищо не мога да направя.

Снежана Кънева, началник отдел „Управление при кризи“ в община Сливен обобщи ситуацията от изминалата нощ.

 Дъждът бе за кратко време, 13 литра на квадратен метър, със скорост (на вятъра) пулсации до 20 метра в секунда и с градушка е примесено.

И днес продължава да духа вятър във Сливен със скорост около 40-50 км. в час, каза още Кънева .Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.