Две дела за подкуп на полицаи ще гледа утре Окръжният съд в Бургас

При първия случай обвиняемият на 26 април по пътя между селата Кръстина и Винарско се е опитал да даде 20 лева на полицейски служител, за да не му състави акт за установено шофиране без предпазен колан. използване на обезопасителен колан. 
Според държавното обвинение управляваният от нарушителя автомобил бил спрян за проверка от пътни полицаи, които забелязали, че водачът не използва обезопасителен колан. Когато единият полицейски служител започнал да пише акт в полицейския автомобил, обвиняемият се приближил до полицейския автомобил и през отворения прозорец на предната лява врата протегнал ръка и поставил върху папката със служебни документи на полицая една банкнота с номинал 20 лева, казвайки му: „Момчета, недейте да пишете акт, а вземете тези пари да се почерпите и все едно не сме се виждали“.

При вторият случай, обвиняем е мъж,  който  управлявал автомобил с чужди регистрационни табели, но и дал подкуп на полицейски служител. това се е случило на 7 април 2018 година в Сунгурларе, когато при проверка на колата, се е оказало че не е регистрирана по надлежния ред.  В същото време и място той е дал две банкноти по 50 лева на полицейските служители, за да не му съставят акт.  Същият е задържан. 

И двете заседания Окръжният съд в Бургас е насрочил за четвъртък. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.