Живко Табаков влиза в битката за кмет на Бургас

Общинският съветник с допитване до бургазлии по 10 важни за развитието на града темиОбщинският съветник от „Движение България на гражданите“ Живко Табаков обяви, че се кандидатира за кмет на Бургас. Това е първата заявка за местния вот наесен.

С отворено писмо към бургазлии Табаков даде старт на кампанията си за кметския стол. В продължение на 10 седмици той ще постави за обсъждане пред гражданите 10 важни за бъдещото развитие на града теми като екология, икономика, здравеопазване, сигурност и  други:

„Бургас не е само на приятелските кръгове на кмета и ГЕРБ, не е само на елита, но и на всички бургазлии, които искат да се развиват и успяват без лични връзки и богатство, а от работа и комптенции. Бургазлии трябва да държат контрола върху местната власт и да участват в разпределението на публичните средства. Днес официално обявявам  пред вас готовността си да се кандидатирам за кмет на Бургас и с това давам начало на широк граждански дебат.“

В началото на септември ще бъде обявена управленската програма, както и листата за общински съветници. В нея се очаква да се включат областният координатор на Движение „България на гражданите“ Стоян Грозев, медикът от Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров и Светла Белчева от Асоциацията на домоуправителите, които го подкрепиха днес.

През 2015 година Живко Табаков се кандидатира за кмет, но след брожения в Реформаторския блок оттегли кандидатурата си и остана само в листата за съветници. 

Чуйте повече в звуковия файл. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.