След месец БСП Бургас ще обяви своя кандидат за кмет (ОБНОВЕНА)20 юли е датата, на която от БСП Бургас ще обявят своя кандидат за кметския пост наесен. Това каза общинският председател Живко Господинов по време на регулярната пресконференция преди заседанието на Общинския съвет в града.

"От 8 до 12 юли сме дали срок на всички онези, които са съгласни да участват в посочените номинации, да дойдат да си заявят желанието. Трябва да си попълнят съответните заявления за това, че са съгласни да участват, а на 20 юли ще има заседание на общинската конференция на БСП в Бургас и ще можем да ви кажем тогава, кой ще ни е кандидатът за кмет, кои са ни кандидатите за кметове на населени места, кои са общинските съветници в 70% от листите. На 20 юли ще обявим и в каква формула излизаме на изборите", допълни той.

По устав, моя е отговорността – общинският  председател да намери кандидат за кмет, а ако не намери подходящ такъв  да поеме отговорност, уточни Живко Господинов.  

Чуйте повече в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия