Проверяват лекарския екип прегледал 7-годишната Кристин

Проверка на действията на лекарския екип, който се отзовал на сигнала за намерената в безпомощно състояние 7 –годишна Кристин Георгиева в сливенското село Сотиря, е започнала в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен. Това съобщи началникът на филиала д-р Мариета Божидарова. Поводът за проверката са твърденията на роднините на убитото дете, че лекарят не е бил до него в линейката, а е оставено под наблюдението на бабата. 

Д-р Божидарова обяви, че ако действително лекаря не е бил до пациента това е прецедент в практиката на спешната помощ.

"Прецедент е. Нашите лекари работят в реанимационни екипи и са по принцип до пациента и оказват помощ до настаняване на пациента в лечебно заведение."

Тя съобщи, че чака писмени обяснения от лекаря.

"Каза, че ще напише обяснения каква е била ситуацията. Нищо не ми каза конкретно."

В момента реанимационният екип, участвал в транспортирането на 7-годишната Кристин Георгиева до болницата не е на работа. Медицинската сестра е в отпуск и се чакат обяснения и от нея. Д-р Божидарова каза още, че до сряда ще бъде ясен резултата от проверката. 

Днес се очаква в следобедните часове на заподозрения в убийството на детето Мартин Трифонов да бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.