С Пенещо чудовище и изригване на вулкан ученици от Славейковото училище отбелязаха Световния ден на науката (ВИДЕО)

| обновено на 08.11.19 в 17:27

 Науката може да бъде забавна, а ученето лесно, това бе цел да покаже учебна демонстрация, която се проведе в бургаското училище“ П.Р. Славейков“. Поводът бе 10-ти ноември,Световния ден на науката. Опити по химия бяха включени в спектакъл, който зарадва и малките и големите ученици. Децата бяха изпитани от Извънземно, наблюдаваха изригване на вулкан и аплодираха танца на учените. Инициативата е на учителя  Юлияна Калошева, която има  зад гърба си 34 години стаж. Преподава биология, здравно образование и химия.Тя е едва от два месеца  в Славейковото училище, но разказа, че многократно  е организирала подобно представяне на учебния материал:

Учениците участваха с голямо желание, активни са, дават идеи, това е дело не само на един екип от трима учители, но е дело на екип от учители и ученици. Седмокласниците демонстрират опити, единият е Пенещо чудовище, а другият е вулкан.Забавни, интереси и вълнуващи.Идеята на тези опити е да активираме учениците към знание, оттам и към наука. Да провокираме към тях изследователската активност, защото без наука, без изследване, няма напредък. Няма да има промишленост, селско стопанство, няма да има и информационни технологии.

София  и Ивайла от 7 а клас участваха в демонстрациите:

Много ни е интересно. Учителите са измислили много интересна програма за учениците.

За първи път път участвам от училище в такова мероприятие.

Химията, лично на мен, ми харесва. По биология ми харесва начинът, по който учим. Г-жа Калошева  ни дава за домашна да правим макети, проекти.Така  по-лесно научаваме нещата.

И на мен биологията ми е най-интересна.

Двете седмокласнички искат да продължат догодина  в Немската гимназия, а след това едната желае да следва медицина, а другата да учи в САЩ. 

 ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ: