След три часа дебати – приеха бюджет от 18.5 милиона за Средец

След тричасови дебати, общинския съвет в Средец прие бюджет от близо 18.5 милиона лева за 2020 г. Пари за закупуване на ехограф и линейка бяха заложени в него, след дискусия по темата.

От опозицията атакуваха кмета, че не са имали време да се подготвят за бюджета, че обществени обсъждания са се провеждали фиктивно и през пръсти. Янко Германов от БСП посочи недостатък при данъчната политика:

„Данък върху превозните средства – 500 000 за 2019. За 2020 – пак 500 000. Ние ги увеличихме колко процента – вие нищо не планирате. 610 000 е за недвижими имоти, 650 000 вие прогнозирате. По този начин ще дойдат средства в нашия бюджет утре, които не са прогнозирани“

Кметът Иван Жабов обяви изказванията за популистки и посочи, че така бюджетът няма кухи обеми и е изпълним:

„Това са реални цифри, които са покрити материално. Зад тях стоят истински пари. Капиталовата програма е много добре конструирана, балансирана. Обръща се внимание на селата и на града“

За медицинския център бяха заложени пари за ехограф и два климатика. 35 000 лв. бяха гласувани за линейка за болницата. Относно другите разходи – четвърт милион се отпуска за читалищата в общината. 45 000 лв. за фуболния клуб, по 15 за волейбола и борбата, 5 000 за корабния моделизъм. 31 000 лв. са заделени за медицинско обслужване по селата. 400 литра бензин месечно общината ще дарява на местната полиция. Заложени са средства и за пътуващите учители.

Подробности можете да чуете в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.