Първа копка на пречиствателна станция за Несебър и Поморие

Двама кмета – Николай Димитров на Несебър и на Поморие – Иван Алексиев дадоха началото на проекта "Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води от агломерация Несебър - Слънчев бряг - Равда" финансиран по ОП "Околна среда 2007 - 2013г."..

публикувано на 20.06.13 в 12:44

В Поморие обсъждат алтернативни форми на туризъм

    Община Поморие, съвместно с общините Айтос и Руен, кани всички заинтересовани на обществено обсъждане, което ще се проведе в понеделник. В неговите рамки ще бъдат представени пред местната общност разработените от фирма „Географика” ООД 7..

публикувано на 20.06.13 в 12:09

Порт Бургас ще се стреми към еколиценз

    Екологични проблеми в района на бургаското пристанище няма. Замърсявания обаче не липсват главно в старата част на порта. Това показват резултатите от мониторинговата система, внедрена по проект Екопорт 8. Анализът от тях представи днес на семинар в..

публикувано на 19.06.13 в 15:36

Бургазлии харесаха общинските колела

    Бургазлии и гостите на града активно се възползват от общинските велосипеди под наем.  Четири от общо 12-те велостоянки вече са открити и желаещите могат да  ги ползват. Това са МКЦ, КЦ“Морско Казино“,Флората и Графична база. На всеки от тях има по 12..

публикувано на 19.06.13 в 14:55

Бизнес дами от Балканите се събират в Бургас

    Бургаският свободен университет ще бъде утре домакин на Международна конференция за жените и бизнеса от балканските страни. Събитието е четвърто издание, след проведените в предходни години в Турция, Македония и Босна и Херцеговина. Негови..

публикувано на 19.06.13 в 12:08

Консулът на Украйна навести пострадалите деца в бургаската болница

      Снощи генералният консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко пристигна в  МБАЛ-Бургас, за да се увери на място какво е здравословното състояние на седемте деца, хоспитализирани с леки изгаряния по ходилата. След разговора си с началника на  Второ..

публикувано на 19.06.13 в 10:25

Ретропарадът в Бургас – на 6 юли

    Над 100 автомобила и около 30 мотоциклета от Бургас, Варна, Благоевград, Петрич, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Сливен, Добрич София, Ямбол, Гърция и Сърбия са заявили участие до този момент в Шестия парад-шествие на класически автомобили и..

публикувано на 18.06.13 в 14:48

Украинчетата в бургаската болница са добре

    Седемте украински деца, които бяха настанени в МБАЛ Бургас, след като получиха изгаряния по време на детски международен фестивал , са в добро състояние. Те най-вероятно ще бъдат изписани утре, каза за радио Бургас доктор Бойко Миразчийски, заместник..

публикувано на 18.06.13 в 12:26

В Бургаско вече жънат ечемика

    Кампанията по жътвата на ечемика започна в Бургаска област. Валежите през изминалата седмица са причината за отлагането й, заяви председателят на Съюза на зърнопроизводителите Николай Киров.  Той очаква добиви, близки до миналогодишните.  В края на..

публикувано на 18.06.13 в 12:23

Най-много руснаци, украинци и македонци харесват живота у нас

  В България са избрали да живеят около 42 хиляди чужденци, които съставляват 0,6 на сто от населението на страната, показват данни от анализ на Евростат за външното население в страните на ЕС. Около 11 хиляди от чужденците у нас са от страна-член на ЕС, а..

публикувано на 18.06.13 в 07:55