Снимката е илюстративна.

Полицаите се готвят за протести в цялата страна

Полицаите в страната са в протестна готовност. Те настояват да бъдат включени в списъка на служителите от държавния сектор, които ще получат допълнителни възнаграждения заради това, че са на първа линия в борбата с коронавируса. 34 са службите и..

публикувано на 13.10.20 в 14:13

В ареста остава украинският шофьор на тир причинил катастрофата до Лесово

Най-тежката мярка за неотклонение  "задържане под стража" наложи Ямболският окръжен съд на украинския шофьор, в чийто тир се блъсна пътнически микробус в близост до ГКПП Лесово на 9 октомври. При удара загинаха 3-ма души, а 11 пострадаха тежко...

обновено на 13.10.20 в 13:09

Млад мъж намушка баща си, няма опасност за живота на пострадалия

При инцидент на ул. «Батак» след 22 часа снощи 32- годишен бургазлия е намушкал 58- годишния си баща, съобщиха от полицията. Пострадалият е откаран в УМБАЛ – Бургас. След спешна хирургическа интервенция, е настанен за лечение в първа хирургия, без опасност..

публикувано на 13.10.20 в 07:32
Снимката е илюстративна

Условна присъда за земеделски стопанин получил незаконно пари от еврофонд

Бургаският апелативен съд наложи наказание на земеделски стопанин от Средец, предоставил неверни сведения за обработка и поддръжка на земеделски площи. Така бе отменена оправдателната присъда. Въззивният съдът призна управителя на „Странджа Агро“..

публикувано на 12.10.20 в 17:30

Отложиха заседанието по делото срещу Пламен Дишков

Отложиха заседанието по делото срещу Пламен Дишков за убийството на Димитър Стаматов – Мастара. То трябваше да се проведе днес в Апелативния съд в Бургас. Прокуратурата протестира оправдателната присъда на Дишков. Причината за отлагането на..

публикувано на 12.10.20 в 09:54
Снимка: Архив

Делото за убийството на Димитър Стаматов отново влиза в съда

Окръжната прокуратура в Бургас протестира оправдателната присъда на Пламен Дишков по делото за убийството на Димитър Стаматов - Мастара . Заседанието ще се гледа днес в Апелативния съд. Делото приключи през юни в Окръжния съд в Бургас, 18..

публикувано на 12.10.20 в 08:26

Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил катастрофата край Лесово (обновена)

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на шофьора на украинския тир за причиняване на катастрофата край Лесово, при която вчера   загинаха 3-ма души, а 16 бяха ранени. Той остава в ареста за 72 часа, предстои да му бъде поискана..

обновено на 10.10.20 в 17:14

Пътят Елхово -Лесово е отворен за движение

Пътят Елхово-Лесово е отворен за движение, съобщиха от Агенция " Пътна инфраструктура". Той остана блокиран близо 7 часа заради катастрофа, станала м алко преди 6 часа между  микробус и спрял тежкотоварен камион на около 3 километра преди граничния пункт..

обновено на 09.10.20 в 15:42

Нова вълна на телефонни атаки в Бургас и Поморие

Нова вълна на телефонни атаки в района на общините Бургас и Поморие е регистрирана в последните дни. Измамниците използват различни сценарии, но винаги искат пари или ценни вещи, сред които и златни накити. От полицията съобщиха кои са най-честите..

публикувано на 09.10.20 в 13:16

Спряха строеж на жилищна сграда на плажа на Обзор

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура, относно незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, възложена на Дирекция „Национален строителен контрол“ и извършена от РДНСК  -Бургас, е сезирана и Община „Несебър“...

публикувано на 09.10.20 в 11:39