Удължиха срока за премахване на незаконни гаражи в Сливен

Срокът за премахване на незаконните гаражи няма да важи в периода на извънредно положение, информират от Община Сливен. Това обяви кметът Стефан Радев във връзка с дадени разписания на собственици на гаражи за премахването в срок от един месец...

публикувано на 17.03.20 в 14:19

Задържаха руснак, който отново управлява автомобил след употреба на алкохол

Задържаха руски гражданин, за управление на лек автомобил с 2 промила концентрация на алкохол. Полицаите го с прели за проверка  по първокласен път, с посока на движение квартал „Ветрен“.  Обвиняемият вече има влязла в сила осъдителна присъда за..

публикувано на 16.03.20 в 14:35

Задържаха мъж за контрабанда на 10 килограма хероин

За 72 часа задържаха мъж обвинен за пренасяне през граница на около 10 килограма хероин. Наркотикът е  бил разпределен в 22 пакета и поставени в тайник на автомобила, с който е преминал границата от Турция в  България. Наркотичното вещество е открито..

публикувано на 16.03.20 в 14:15

Николов: Не ми пишете във Фейсбук за нарушители, звънете на институциите

Гражданите да сигнализират институциите, призова кметът на Бургас Димитър Николов. В обръщение от Фейсбук страницата си, той призова: "Скъпи съграждани, моля ви, ако имате сигнали за хора, които са нарушили карантината, за струпване на хора или други,..

публикувано на 16.03.20 в 14:03
Снимката е илюстративна.

Полицията проверява за спекула с цени и медикаменти в Бургас

В Бургаска област се спира събирането на възрастни хора в пощите за получаването на пенсии, отменят се трудовите борси, а срокът за регистрацията на газовите уредби се удължава до края на месец май. Това са част от мерките взети на среща на Областния..

публикувано на 13.03.20 в 17:09

Съдилищата в Бургас спират разглеждането на дела в открити съдебни заседания

Прекратява се разглеждането на делата в открито съдебно заседание в бургаските съдилища от 16 март до 13 април включително.  Причината е обявеното извънредно положение във връзка с разпространението на коронавируса.  Делата ще се пренасочват след 15..

публикувано на 13.03.20 в 15:10

Рекордно количество контрабандни цигари и тютюн задържаха на Лесово

Рекордно количество контрабандни цигари и тютюн задържаха на Митнически пункт Лесово. Те са били скрити в  тайници на лек автомобил  с чуждестранна регистрация. Той е   пристигнал от Турция, като във фабрични кухини  и в специално изработен тайник във..

публикувано на 13.03.20 в 15:03

Оставиха в ареста двамата служители на ИАРА

Оставиха в ареста двамата служители на ИАРА , които си поискаха подкуп от 2000 лв. Двамата са злоупотребители със служебното си положение, чрез изнудване, поискали и приели сумата, за да не глобят двамата бракониери.  Целта на мерките за..

публикувано на 13.03.20 в 09:55
ОУ

Осъдиха директора, блудствал със седмокласничка в Ново Паничарево

2 години „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, ще изтърпи бившият директор на училище в с. Ново Паничарево, общ. Приморско, който извършвал блудствени действия със седмокласничка. Той я опипвал, целувал,..

публикувано на 12.03.20 в 15:15

Продължава приемането на жалби и съдебни книжа в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас, но по нов ред

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура –Бургас съобщават, че приемането на жалби и съдебни книжа от граждани няма да бъде спиран, но ще преминава по нов ред. Мярката е взета след наложения ограничен пропускателен режим до Съдебната палата в..

публикувано на 12.03.20 в 15:00