Безплатно обучение за бургаски родители по първа долекaрска помощ за бебета и малки деца

Бургаски  родители ще преминат обучение по първа долекaрска помощ за бебета и малки деца. Това ще се случи по време на безплатния семинар на най-голямото училище за бременни и родители в град Бургас – „Мама знае най-добре“. Родителите ще получат..

публикувано на 17.04.19 в 14:35

Медицинските специалисти в Сливен също са недоволни от отпуснати средства

Медицинските сестри не са удовлетворени от отпуснатите от правителството 50 милиона лева за увеличаване на заплатите и ще настояват за 1120 лева стартова заплата. Това обяви лидерът на протестиращите в Сливен медицински сестри Надежда Маргенова. Според..

публикувано на 10.04.19 в 18:24
протест на медицинските специалисти, УМБАЛ Бургас

Добринка Христова: Ние живеем в здравните заведения и понякога се прибираме вкъщи

Въпреки  днешното обещание на здравното министерство за увеличение на минималната работна заплата на 950 лева, медицинските специалисти от Бургас продължават своите протестни действия. Те са всеки ден в 12 часа пред сградата на бургаската..

публикувано на 10.04.19 в 15:15

В УМБАЛ Бургас вече има стая за родители на недоносени бебета (ОБНОВЕНА)(СНИМКИ)

Първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца беше открита в Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас. Тя дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с тях. Стойността на даренията, за реализирането..

обновено на 08.04.19 в 14:29
Снимката е илюстративна.

Откриват първата семейна стая за родители на недоносени деца в Бургас

Първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца ще бъде открита днес от 11.00 ч. в Бургас. Тя се помещава в Отделението по неонатология на УМБАЛ - Бургас. Стаята дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с..

публикувано на 08.04.19 в 08:34

Медицинските сестри в Сливен излязоха на протест днес (ОБНОВЕНА)

В Световния ден на здравето медицински сестри от Сливен излязоха днес на трети пореден протест. Информацията за протеста бе разпространена в социалните мрежи. А исканията на протестиращите медицински специалисти остават непроменени, те  са за адекватно..

обновено на 07.04.19 в 14:33

Откриват утре първата семейна стая за родители на недоносени деца

В понеделник, 11:00 часа ще бъде открита първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца. Тя се помещава в УМБАЛ Бургас, в Отделението по неонатология и дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с тях...

публикувано на 07.04.19 в 13:22

Недостиг на лекари има в ямболската болница

Една пета от отделенията на ямболската болница страдат от липсата на достатъчно лекари, алармират от ръководството на лечебното заведение. Безрезултатното търсене на неонатолог дори затвори родилното отделение и в него няма да бъдат извършвани раждания до..

публикувано на 07.04.19 в 11:05

Акция по кръводаряване ще се проведе днес в Бургас

УМБАЛ - Бургас за четвърта година се включва с консултации на специалисти в здравното изложение „Зона здраве“, което се открива днес в един от бургаските молове. От здравното заведение отправят и призив за кръводаряване. Акцията ще се проведе от 11 до..

публикувано на 06.04.19 в 10:40

Изложението „Зона здраве“ се провежда днес в Бургас

Женското здраве и ранната диагностика на онкозаболяванията са основният фокус на изложението „Зона здраве“, което се открива днес в Бургас. Всяка десета българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година заболяват над 3 500 жени. С безплатни..

публикувано на 06.04.19 в 08:56