В УМБАЛ Бургас вече има стая за родители на недоносени бебета (ОБНОВЕНА)(СНИМКИ)

Първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца беше открита в Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас. Тя дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с тях. Стойността на даренията, за реализирането..

обновено на 08.04.19 в 14:29
Снимката е илюстративна.

Откриват първата семейна стая за родители на недоносени деца в Бургас

Първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца ще бъде открита днес от 11.00 ч. в Бургас. Тя се помещава в Отделението по неонатология на УМБАЛ - Бургас. Стаята дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с..

публикувано на 08.04.19 в 08:34

Медицинските сестри в Сливен излязоха на протест днес (ОБНОВЕНА)

В Световния ден на здравето медицински сестри от Сливен излязоха днес на трети пореден протест. Информацията за протеста бе разпространена в социалните мрежи. А исканията на протестиращите медицински специалисти остават непроменени, те  са за адекватно..

обновено на 07.04.19 в 14:33

Откриват утре първата семейна стая за родители на недоносени деца

В понеделник, 11:00 часа ще бъде открита първата в областта семейна стая за родители на недоносени деца. Тя се помещава в УМБАЛ Бургас, в Отделението по неонатология и дава възможност на родителите на тези бебета да прекарват повече време с тях...

публикувано на 07.04.19 в 13:22

Недостиг на лекари има в ямболската болница

Една пета от отделенията на ямболската болница страдат от липсата на достатъчно лекари, алармират от ръководството на лечебното заведение. Безрезултатното търсене на неонатолог дори затвори родилното отделение и в него няма да бъдат извършвани раждания до..

публикувано на 07.04.19 в 11:05

Акция по кръводаряване ще се проведе днес в Бургас

УМБАЛ - Бургас за четвърта година се включва с консултации на специалисти в здравното изложение „Зона здраве“, което се открива днес в един от бургаските молове. От здравното заведение отправят и призив за кръводаряване. Акцията ще се проведе от 11 до..

публикувано на 06.04.19 в 10:40

Изложението „Зона здраве“ се провежда днес в Бургас

Женското здраве и ранната диагностика на онкозаболяванията са основният фокус на изложението „Зона здраве“, което се открива днес в Бургас. Всяка десета българка е застрашена от рак на гърдата, а всяка година заболяват над 3 500 жени. С безплатни..

публикувано на 06.04.19 в 08:56

Бургаски инвазивен кардиолог с приз "Достойните лекари"

Д-р Пламен Пенчев от отделението по кардиология на университетска болница „Дева Мария“ в Бургас е един от петимата най-добри медици, отличени в националната кампания „Достойните лекари“. Повече от 500 лекари, медицински сестри и акушерки  тази година се..

публикувано на 05.04.19 в 17:20

Липсата на специалист затвори единственото родилно в Ямболска област

Родилното отделение на Ямболската многопрофилна болница преустанови дейността си, заради липсата на неонатолог. По спешност родилки ще бъдат обслужвани  и след това транспортирани до Сливен. От началото на седмицата родилното отделение затвори..

публикувано на 05.04.19 в 07:33

Служители от институции в града се включиха в кръводарителска акция

Служители от държавната и общинска администрация дариха кръв и подкрепиха кампанията на УМБАЛ- Бургас и Областна администрация Бургас за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. За четири часа  26 човека от различни институции посетиха..

публикувано на 04.04.19 в 16:12
Подкасти от БНР