Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация и вече е база за специализация на млади лекари. Акредитацията е за срок от пет години и лекарите в отделението се надяват, че ще привлекат нови колеги към предизвикателството "Спешна..

публикувано на 02.04.19 в 11:22

След две седмици предстои пролетен велотур

На 14 април, неделя, в Бургас ще се проведе велошествие под мотото "Let's get cycling". Инициативата е без състезателен характер и цели насърчаване на колоезденето в градска среда, толерантно поведение на пътя и здравословния живот. Велолюбителите от..

публикувано на 29.03.19 в 15:05

Медицинските специалисти протестират ежедневно

Продължават протестните действия на медицинските специалисти в Бургас. Всеки ден те ще бъдат между 12:00 и 12:30 пред  окръжна болница, каза за БНР Бургас Добринка Христова – медицинска сестра и организатор на протеста. Недоволството им преминава под..

публикувано на 28.03.19 в 16:56

Автомобил с платформа за инвалидни колички вече вози болните на хемодиализа в УМБАЛ Бургас

УМБАЛ Бургас оборудва автомобил с платформа за инвалидни колички, за да обслужва болните на хемодиализа в Бургаска област. Той е голямо удобство за хората с увреждания, защото вече не се налага персоналът и близките на пациентите да ги свалят от..

публикувано на 27.03.19 в 16:56

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас получи нов кувьоз

Фондация "Нашите недоносени деца" дари нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Средствата за кувьоза са събрани от организацията на масоните в България. С тях са купени инкубатори за три болници - Бургас, Ловеч и Сливен. Днес в..

публикувано на 26.03.19 в 13:44

Откриха вирусни болести по животни в Ямболско

Референтната лаборатория в София потвърди наличието на заболяванията във взетите проби След взети от ОДБХ-Ямбол и изследвани проби в Националната референтна лаборатория към Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински..

публикувано на 25.03.19 в 15:38

Медицинските специалисти протестираха за втори път ( ОБНОВЕНА) (снимки)

Медицински специалисти от Бургас и областта излязоха на втори  национален протест. Този път само пред сградата на общината, с искане за достойни условия на труд и адекватно заплащане. 8 искания в обща декларация, вече са изпратени до..

обновено на 21.03.19 в 16:39

Безплатни прегледи за туберкулоза до края на седмицата

От днес до 22 март се провеждат безплатни прегледи за туберкулоза в лечебни заведения за диагностика и лечение на това заболяване.  Кампанията „Седмица на отворените врати” се осъществява по Програма „Подобряване на устойчивостта на Националната програма..

публикувано на 18.03.19 в 16:49

Безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се извършват от днес до 22 март в сектора по фтизиатрия към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Скрининговите изследвания са част от Програмата за превенция на туберкулозата в България към Министерството на..

публикувано на 18.03.19 в 08:24

Епизоотичната комисия в Община Несебър обобщи какви са превантивните мерки срещу африканската чума по свинете

В община Несебър се проведе поредно  заседание на Общинската епизоотична комисия, свикано по повод заповед на Областния управител на Бургас, за предприемане на мерки за предотвратяване проникването и разпространението на болестта африканска чума по..

публикувано на 16.03.19 в 15:33