Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Shevkie Çakër

Në një muhabet të ëmbël me llokume dhe hallva të prodhuara në Bullgari

Pavarësisht nga larmia e madhe prej prodhimeve të sheqerit në treg, llokumi dhe hallva bullgare zbukurojnë tavolinën tonë si në ditët e festave, ashtu edhe në ditët e zakonshme. Sot ju takojmë me Maria Georgievën. Ajo është menaxhere e firmës së qytetit..

10.05.17 12:14 |

Baj Hasim aus Ljuljakowo: Der Wald ist mein Leben

Gevatter Hasim der Förster – so nennt man ihn in der Gegend, aus Achtung und Dankbarkeit für seinen 30-jährigen selbstlosen Dienst für den Wald. „ Für mich ist der Wald mein ganzes Leben “, schwärmt Baj Hasim. „ Jeden Morgen bin ich wie ein..

11.04.17 15:38 |

Xha Hazim nga fshati Ljuljakovo: “Pylli është jeta ime”

Bai Hazim (Xha Hazim)-Pylltari – kështu e quajnë atë njerëzit në shenjë respekti për punën e tij 30-vjeçare, kushtuar pyllit. “ Për mua ai është tërë jeta ime – pohon ai. – Çdo mëngjes hyj brenda tij si një mjek, duke vëzhguar çdo një dru për dëmtues..

11.04.17 12:42 |

Burgas stellt bulgarische Trachtenvielfalt vor

Bulgarische Frauen- und Männertrachten, traditionelle alte Hochzeitskleidung, Folkloreschmuck und etliches Volkstümliches mehr ist in einer Ausstellung in der bulgarischen Schwarzmeerstadt Burgas zu sehen. Sie heißt „Traditionelle Volkstrachten“ und..

07.05.16 13:15 |

Das emblematische See-Casino von Burgas

Von der Sonne beschienen gleicht das „See-Casino“ einem Schiff, das über der Bucht von Burgas gestrandet ist. 2011 wurde das emblematische Gebäude zum Kulturzentrum umfunktioniert. Seitdem haben dort unzählige Kulturevents stattgefunden. Es wurden..

02.05.16 13:55 |

Qendra kulturore “Kazino detare” – emblema e jetës kulturore në qytetin Burgas

E ndriçuar nga rrezet e diellit, Qendra kulturore “Kazino detare” i përngjan një anije të bardhë, e cila ka zbarkuar në gjirin e qytetit Burgas. Ajo është krijuar gjatë vitit 2011 dhe që atëherë e deri tani në të janë zhvilluar qindra mijë ngjarje..

02.05.16 11:15 |

Ekspozita “Veshjet tradicionale popullore” mbledh bukurinë e Bullgarisë

Veshje popullore të burrave, të grave dhe të zbukuruara në mënyrë shumë të pasur nusërie, të gërshetuar me shumë mjeshtëri me zbukurime, pafte, breza, përparëse mblodhën në ekspozitën “Veshjet tradicionale popullore” breza të ndryshme bullgarësh në..

30.04.16 10:45 |

Pallati Kombëtar i Fëmijëve feston 65 vjetorin e tij

“Qëndisma” – kështu quhet koncerti, me të cilin Pallati kombëtar i fëmijëve shënon 65 vjetorin e tij me 4 dhjetor në sallën numër 1 të Pallatit Kombëtar të Kulturës. Pse “Qëndisma”? Për Radio Bullgarinë përgjigjet Marek Djakov – kompozitor, dirigjent..

01.12.15 14:45 |

National Palace of Children celebrates 65th anniversary

The Embroidery is the name of the concert that on 4 December is going to mark the 65th anniversary of the National Palace of Children in Sofia. Why The Embroidery? Radio Bulgaria talked to Marek Dyakov, composer, conductor and instrumentalist who..

30.11.15 11:00 |

Sërnica ruan shijen e papërsëritshme të kaçkavallit të Rodopeve

Familja e Ismail Karaxhovit nga fshati piktoresk në malin e   Rodopeve ruan me zell traditat dhe shijen e kaçkavallit të rajonit të saj.  Si lindi ideja për krijimin e baxhos familjare? “Vendbanimi ynë ndodhet në vetë zemrën e Rodopeve. Ajri është..

12.11.15 13:33 |