Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Profesori Ivajllo Gruev

Figura e shpëtimtarit – ende e kërkuar, pavarësisht nga mësimet e hidhura nga e kaluara

Si duket Bullgaria në prag të zgjedhjeve të treta parlamentare për vitin dhe votimi i rregullt për president dhe nënpresident? Cilat janë shpresat për formimin e një shumice stabilizuese, e cila të jetë në gjendje të emërojë një qeveri? Këto..

10.10.21 10:35 |

Bulgarien muss sein Modell zum Heranziehen ausländischer Investoren überdenken

Eine Studie des Schweizer Instituts für Managemententwicklung reiht Bulgarien hinsichtlich seines Wohlstands auf den nicht gerade beneidenswerten 53. Platz unter 64 Ländern ein. Das ist ein Rückgang um 5 Plätze im Vergleich zu den letzten..

08.10.21 16:48 |

Bulgarien an der Schwelle eines 2-in-1-Wahlkampfs

22 Parteien und 7 Koalitionen werden an den bevorstehenden Wahlen zur 47. Volksversammlung am 14. November teilnehmen . Es ist möglich, dass sich deren Zahl verringert, da die für die Registrierung vorgelegten Unterschriften überprüft werden..

30.09.21 16:04 |

Ivan Vazov – bashkëkohësi i lirisë bullgare, Bashkimit dhe Pavarësisë

Para një shekulli, më 22 shtator të vitit 1921, Ivan Vazov u nda nga jeta, duke lënë trashëgimi disa nga fjalët më të bukura kushtuar Bullgarisë. Adhurimin dhe dashurinë e tij të sinqertë e zbulojmë në tregimet, udhëtimet, romanet, dramat,..

22.09.21 08:15 |
Ilijana Benova

Të krijosh një shtëpi botuese në kohë pandemie

Izolimi social, në të cilin jetojmë prej një viti e gjysmë për shkak të pandemisë nga Covid-19, provokoi shumë njerëz të rimendojnë prioritetet e veta në një plan profesional, kurse disa prej tyre të ndjekin ëndrrat e tyre të vjetra. Një shembull në këtë..

30.08.21 15:04 |

Punonjësit e zbatimit të ligjit janë të thirrur për ta bërë jetën tonë më të mirë

Kur punonjësit e policisë e kalojnë kufirin ligjor për të rivendosur rendin, flasim për arbitraritet policor. Pikërisht, një i tillë qe ushtruar gjatë kohës së protestave antiqeveritare, të cilat filluan gjatë verës së vitit 2020. Tani, një vit më..

26.08.21 13:15 |

Die Polizei – wirklich dein Freund und Helfer?

Wenn Polizeiangestellte bei der Aufrechterhaltung der Ordnung die Grenzen des Gesetzes überschreiten, sprechen wir von polizeilicher Willkür. Genau das geschah während der Antiregierungsproteste im Sommer vergangenen Jahres. Heute, ein Jahr später,..

26.08.21 10:25 |

Bullgarët nga jashtë: Mendja e shëndoshë kërkon që përfaqësuesit popullorë të punojnë së bashku

Konsultimet e zhvilluara të presidentit Rumen Radev me forcat parlamentare përpara dorëzimit të  mandatit të dytë për formimin e qeverisë u bënë shkak që disa analizatorë të prognozojnë se Kuvendi Popullor përsëri nuk do të zgjedhë një kabinet të..

19.08.21 15:01 |

Kuzhinierë me famë botërore hapën një restorant në një fshat pothuaj të shpopulluar në Bullgari

Jeta e kuzhinierëve me famë botërore Gianfranco dhe Anna Chiarini është shumë e ngarkuar, plot udhëtime deri në destinacione të shumta. 114 janë shtetet e vizituara nga ata, ku kuzhinierët i ndihmojnë sipërmarrësit vendas për të filluar biznes të..

16.08.21 07:15 |

Kompleksi Qendror Tregtar i Sofjes – midis historisë dhe së ardhmes së panjohur

Pazari i parë modern i mbyllur për produkte mishi, bulmetra, peshk dhe perime – Kompleksi Qendror Tregtar i Sofjes, është vepër e arkitektit Naum Torbov, i lindur në afërsi të qytetit Bitolja. I tij ishte edhe projekti i godinës së Kazinosë së..

12.08.21 11:17 |