Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Përvan Simeonov

Votimi jashtë shtetit ishte me rëndësi kyçe për rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve

Pritjet për një votim masiv nga Turqia nuk u përmbushën. Zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik janë tashmë në histori, por komentet mbi rezultatet e tyre ende mbizotërojnë në media. Do të përpiqemi t’i shikojmë nga një kënd tjetër -..

16.07.21 12:50 |
Parwan Simeonow

Die Abstimmung aus dem Ausland war der Schlüssel zum endgültigen Wahlergebnis

Die vorgezogenen Parlamentswahlen am 11. Juli sind bereits Geschichte. Die Kommentare zu ihren Ergebnissen brechen jedoch nicht ab und dominieren die Medien. Im Folgenden soll das Votum unserer im Ausland lebenden Landsleute näher unter die Lupe..

15.07.21 16:02 |

In Essen wurde das Problem mit der Lieferung von Wahlgeräten gelöst

Im Wahllokal in der nordrhein-westfälischen Stadt Essen verlaufen die Wahlen reibungslos. Um 11 Uhr Ortszeit sah die Lage dort folgendermaßen aus: „Es hat sich keine Warteschlange vor dem Wahllokal gebildet. Bislang haben ca. 120 Wähler..

11.07.21 15:44 |

Wir wählen die Zusammensetzung des 46. Parlaments

Die Wahlbeteiligung und die Platzierung der fünf größten politischen Kräfte sind so gut wie unberechenbar. Mit diesem Fazit ist der Wahlkampf für die heute stattfindenden vorgezogenen Parlamentswahlen in Bulgarien ausgegangen. Soziologen und..

11.07.21 06:50 |

Zgjedhim përbërjen e Legjislaturës së 46-të të Kuvendit Popullor

Pjesëmarrja pothuajse e paparashikueshme dhe shpërndarja e paparashikuar e forcave politike nga vendi i parë deri në të të pestë. Me një bilanc të ngjashëm përfundoi fushata parazgjedhore për zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Bullgari, të..

11.07.21 06:35 |

Janë të domosdoshme projekte me potencial të qëndrueshëm në të cilat të investojë fondi “Tri Dete”

Konektiviteti në shkencë, arsim dhe inovacionet ishin theksat në presidencën bullgare të “Tri Deteve”. Iniciativa tani është mjaftë e njohur si në regjionin e vendeve anëtare, ashtu edhe në përmasë globale, tha presidenti Rumen Radev, organizator i..

09.07.21 17:47 |

Drei-Meere-Initiative verspricht der Region eine innovative Entwicklung

Bulgarien ist Gastgeber eines Gipfels der Drei-Meere-Initiative. Seit der EU-Ratspräsidentschaft Bulgariens und der Tagung des Europäischen Rates 2018 in Sofia findet in unserem Land ein derart groß angelegtes Forum statt. In der bulgarischen..

08.07.21 21:20 |

Viti është bujar ndaj prodhuesve të mjaltit, të paktën tani për tani

Pranvera e vitit 2021 në Bullgari qe e ftohtë dhe e lagësht, kurse vеra sikurse disi u vonua, por hyri me temperatura të larta dhe reshje të mëdha shiu. Dhe nëse kjo për njerëzit ishte më tepër një anomali, del se periudha ka ofruar një shans të..

08.07.21 10:35 |

Shkëlqesia e saj Latifa Benazza: Përvoja juaj në bujqësi është tepër e dobishme për Algjerinë

Pavarësisht nga largësia e kryeqyteteve Sofja dhe Algjeri në mbi 1800 kilometra, të dyja vendet kanë marrëdhënie shumëvjeçare diplomatike. Fillimi i tyre është vënë gjatë vitit 1962, kur Algjeria fiton luftën e cila ka zgjatur 8 vjet, për..

07.07.21 10:03 |

Me një vëmendje të shtuar pranë rezervuarëve gjatë sezonit të verës

Në muajt e ngrohtë të verës turistët kërkojnë freski buzë detit ose rreth lumenjve të bukur malorë dhe digave. Që të mund të ndihen të pa rrezikuar pranë rezervuarëve të shumtë të pa mbrojtur në vend, “njerëzit mund të pushojnë buzë tyre, por në..

10.06.21 10:16 |