Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Me një vëmendje të shtuar pranë rezervuarëve gjatë sezonit të verës

Në muajt e ngrohtë të verës turistët kërkojnë freski buzë detit ose rreth lumenjve të bukur malorë dhe digave. Që të mund të ndihen të pa rrezikuar pranë rezervuarëve të shumtë të pa mbrojtur në vend, “njerëzit mund të pushojnë buzë tyre, por në..

10.06.21 10:16 |

Sommerstrand an unbewachten Gewässern mit äußerster Vorsicht zu genießen

Während der heißen Sommermonate sucht man gern am Meer, an schönen Bergflüssen und Stauseen nach Abkühlung. Allerdings sollte man sich davor hüten, in unbewachten Gewässern zu baden, mahnt  der Direktor des Wasserrettungsdienstes des..

07.06.21 19:15 |

Linja me trase të ngushtë feston një shekull me një udhëtim tërheqës

Linja me trase të ngushtë është një nga atraksionet në Bullgari, e cila është bërë një emblemë e turizmit në rajonin e malit Rodope midis qyteteve Velingrad dhe Bansko. Me ndihmën e saj, udhëtimi midis spa dhe ski kryeqytetit në Ballkan zgjat..

04.06.21 14:04 |

Një koncert me kauzë bashkon artistë bullgarë nga tetë shtete

"Fluturimi i kulturës bullgare nëpër botë" do të mbledhë talente muzikore bullgare nga disa shtete. Ngjarja është planifikuar për 23 majin në orën 6 pasdite, kohë bullgare, në prag të festës më të dashur nga bullgarët - Dita e Vëllezërve të Shenjtë Kirill..

22.05.21 11:45 |

Digjitalizimi i trashëgimisë bullgare të filmave mbështetet në fondet e Planit të Rimëkëmbjes

Një nga projektet më të mëdha filmike të realizuara në vendin tonë është padyshim trilogjia “Khan Asparuh”. Ekipi, aktorët dhe personeli tjetër angazhuar në xhirimin e filmimit gjatë vitit 1980 kanë numëruar mbi 100 000 veta. Eposi historik nën..

17.05.21 07:15 |

Qeveria teknike tregon një dëshirë për ndryshim

Qeveria e dytë teknike në kuadrin e mandatit të presidentit Rumen Radev mori detyrën me një  ceremoni zyrtare në Sallën e Stemës në “Dondukov”2. Disa nga ministrat tanimë kanë qenë një pjesë nga qeveria e mëparshme teknike gjatë kohës së..

12.05.21 15:50 |

Womit das 45. Parlament in die Geschichte eingehen wird

Das am kürzesten existierende Parlament in unserer jüngsten Geschichte. So ließe sich die Tätigkeit des letzten bulgarischen Parlaments lakonisch beschreiben. In weniger als einem Monat hielten 240 Abgeordnete 8 Sitzungen ab. Aufgrund von..

11.05.21 09:30 |

Si Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor do të mbetet në histori

Kuvendi Popullor i cili zgjati më pak në historinë tonë të re. Kështu në mënyrë lakonike mund të përshkruajmë veprimtarinë e parlamentit të fundit bullgar. Për më pak se një muaj 240 deputetët  zhvilluan 8 mbledhje, ndërsa një pjesë prej tyre nuk mundën..

11.05.21 07:15 |

„Graf Ignatiewo“ wo die bulgarischen Luftstreitkräfte zu Hause sind

Der 6. Mai, geweiht dem heiligen Georg, ist der Tag des Heldenmutes und der Ehrentag der bulgarischen Streitkräfte. Das zweite Jahr in Folge unterbricht die Corona-Pandemie die 1993 eingeführte Tradition, am Georgstag eine Militärparade zu..

06.05.21 06:25 |

"Graf Ignatievo" – shtëpia e aviacionit luftarak

6 maji është dita e trimërisë dhe festa e ushtrisë bullgare. Mirëpo, për të dytin vit radhazi pandemia Covid-19 prishi një traditë që daton që në vitin 1993. Megjithatë, do të zhvillohet një demonstratë e fuqisë ushtarake, edhe pse pa publik. Në..

06.05.21 06:15 |