Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Kuadrot në turizëm – një nga problemet në këtë degë

Pandemia Covid-19 e shndërroi turizmin në një nga viktimat e saj më të mëdha, duke u përballur me një sërë problemesh të punësuarit në sektor. Ato lidhen si me pasigurinë nëse hotelierët do të kenë sezon të plotë veror dhe dimëror, ashtu dhe me..

27.04.21 11:02 |

Projekti për Bullgarinë e Madhe – një ëndërr bujare por e parealizuar

Kryengritja e Prillit e cila shpërtheu më 20 prill (2 maj sipas stilit të ri) të vitit 1876 tërhoqi vëmendjen ndërkombëtare mbi kauzën bullgare – Çlirimin nga pushteti pesëshekullor osman. Mizoria me të cilën ajo u shua bëri që Fuqitë e Mëdha..

20.04.21 10:58 |

Talenti i gjithanshëm i Rosen Karamfillov – për krijimtarinë dhe pandeminë

Poet, shkrimtar, artist, muzikant - një person i gjithanshëm që ruan me xhelozi spontanitetin e vet - Rosen Karamfillov përdor secilin prej talenteve të tij për të përcjellë një mesazh të caktuar, si dhe për të shëruar shpirtin njerëzor. Biseda me të..

14.04.21 07:15 |
Përvan Simeonov

Vota jashtë shtetit kundër sistemit mund të bëhet një tendencë e qëndrueshme

"Bullgaria Demokratike" dhe "Ka një popull të tillë" të showmanit Sllavi Trifonov janë dy partitë me rezultatet më të mira të votimit të bashkatdhetarëve tanë jashtë vendit. Sipas rezultateve përfundimtare , Trifonov u mbështet nga 30.75% e votuesve,..

07.04.21 13:26 |

Heqja dorë nga plastika për përdorim të njëhershëm do kohë

Korriku i vitit 2021 është afati përfundimtar deri në të cilin vendet-anëtare të Bashkimit Evropian duhet të aplikojnë në praktikë ndalimin për përdorimin e një pjese nga prodhimet e plastikës për përdorim të njëhershëm. Zëvendësimi i enëve për..

06.04.21 10:39 |

Schlangen vor 3 Wahllokalen in München

Vor den in München eingerichteten Wahllokalen haben sich lange Schlangen bulgarischer Staatsbürger gebildet , die innerhalb der Wahlen für das bulgarische Parlament ihre Stimme abgeben wollen, informierte der freiwillige Wahlhelfer Miroslaw..

04.04.21 18:31 |
Përvan Simeonov

Pyetje urgjente përpara qeverisësve të ardhshëm në Bullgari

Pavarësisht se cilat parti politike do të fitojnë besimin e votuesve dhe do të hyjnë në Kuvendin e 45 Popullor, ka çështje të rëndësishme të cilat qëndrojnë në rend të ditës përpara shoqërisë bullgare, me të cilat ata do të duhet të merren. Reforma të..

04.04.21 14:35 |

Dizainjeri Filip Bojaxhiev kërkon vendin e vlerave në të tanishmen

"conTEMPORARY TRADITION" – kështu e titulloi ekspozitën e tij krijuesi bullgar Filip Bojaxhiev. Ajo do të prezantohet para publikut në kryeqytetin gjerman Berlin nga 26 deri më 31 mars. Në qendrën e vëmendjes janë imazhet e heronjve..

25.03.21 12:22 |

Der Designer Philipp Bojadschiew und die Rolle der Werte in unserer Gegenwart

Das jüngste Projekt des bulgarischen Designers Philipp Bojadschiew deckt die Gefahr einer Abwertung der bulgarischen Nationalhelden auf. „ConTemporary Tradition“ – so hat er seine seine Ausstellung benannt, die vom 26. bis 31. März in..

24.03.21 16:58 |

Aktori Naum Shopov: Më shumë se kurrë duhet të kemi kujdes me njëri-tjetrin

Përveçse mbi sistemin shëndetësor, presioni i shkaktuar nga Covid-19 ka ndikim dhe mbi të gjitha sektorët e tjerë nëpër botë dhe tek ne. Akoma nuk mund të bëhet një pamje e plotë dhe vlerësim i pasojave nga masat kufizuese, të imponuara mbi punën e..

24.03.21 07:15 |