Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Sillvija Nikollova: Dëgjuesit na donin, kurse në vendet arabe krijonin klube “Radio Bullgaria”

Redaksia Bullgare e Radio Bullgarisë është ajo e cila bashkë me reporterët nga Shërbimi i dikurshëm Qendror i Informacionit, vite të tëra me radhë është përgjegjëse për krijimin e një pjese të konsiderueshme të materialeve, të cilat shërbejnë si..

23.02.21 07:05 |

Problemet e shndërrojnë bletarinë nga një profesion me tradita në hobi

Numri i bullgarëve që u kanë kushtuar zemrat, dashurinë dhe kohën e tyre bletëve po bëhet gjithnjë më i vogël. Arsyeja për këtë është se bletaria në Bullgari është në një krizë serioze. Në ditën e nderimit të Shën Haralampit - mbrojtësi i bletarëve,..

10.02.21 07:10 |

Pandemia si dhe probleme të tjera të qëndrueshme e venë Bashkimin Evropian përpara një zgjedhjeje të rëndësishme

Pandemia nga Covid-19 është një temë kryesore në axhendën botërore, por reagimi i vonuar i institucioneve evropiane akoma gjatë rasteve të para tregoi dobësinë e tyre të mbrojnë qytetarët evropianë. Në këtë sfond u paraqitën dhe një sërë problemesh të..

03.02.21 11:55 |

Pandemie und andere Dauerprobleme der EU

Die Corona-Pandemie hat im Weltmaßstab alles in den Schatten gerückt. Die verspätete Reaktion der europäischen Institutionen bereits nach Auftreten der ersten Fälle hat ihr Unvermögen deutlich vor Augen geführt, die Bürger Europas zuverlässig zu..

02.02.21 14:23 |
„Mbreti Simeon i Madhi përpara Kostandinopojës“ – 1927, piktor Dimitër Gjuxhenov

Dimitër Gjuxhenov: piktori-kronist i kujtesës kombëtare bullgare

“Dikur, si një djalosh i ri, unë e pëlqeja shumë këtë piktor. Riprodhimet e krijimeve të tij qenë një zbukurim i përhershëm në shkollat tona vendase -shkruan në librin e tij, kushtuar Dimitër Gjuxhenovit, shkrimtari Dimitër Avramov. Askund tjetër..

29.01.21 07:10 |
„Simeon vor den Toren Konstantinopels“, gemalt von Dimitar Gjudschenow, 1927

Dimitar Gjudschenow: Der bulgarische Historienmaler

Die Kunstkritiker in Bulgarien sind sich einig: der am heutigen Tag vor 130 Jahren geborene Dimitar Gjudschenow ist der bedeutendste Historienmaler des Landes. Seine Werke beeindrucken bis heute mit der ausgewogenen Komposition und dem..

26.01.21 18:12 |

Überleben die Branchen, die aufgrund der Corona-Krise ihre Aktivitäten einschränken mussten?

Die Covid-19-Pandemie und die damit verbundenen Antiepidemiemaßnahmen, die seit knapp einem Jahr unseren Alltag prägen, haben extrem negative Auswirkungen auf eine ganze Reihe von Wirtschaftszweigen. Die Wiederbelebung einiger Branchen..

26.01.21 17:49 |

Transmetimet e radios për fëmijët - një prodhim origjinal krijues me një traditë 90 vjeçare

Jo pak faqe nga historia e pasur e medias sonë më të vjetër elektronike në vend ruajnë informacione në lidhje me transmetimin e programeve të specializuara që synojnë audiencën e fëmijëve. Fillimi i tyre madje është përpara themelimit zyrtar të Radios..

25.01.21 10:35 |

90 Jahre BNR-Kindersendungen

Die Geschichte der ältesten bulgarischen Medienanstalt ist reich an Seiten, die von spezialisierten Sendungen für Kinder erzählen, noch bevor der bulgarische Rundfunk per Herrschererlass am 25. Januar 1935 gegründet wurde. Die ersten..

25.01.21 10:24 |

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

22.01.21 06:15 |