Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Sillvija Pavllova

Pse një libër për familjen e princit Harry përmend emrin e Bullgarisë

Viti 2020 i cili sapo përfundoi e nënshtroi biznesin dhe shoqëritë në prova të pabesueshme. Por, pavarësisht nga kjo, kompania e Sillvija Pavllovës jo vetëm që po vazhdon punën e vet, por dhe ruan pozitat e veta në tregjet e mbi 30 shteteve nga Evropa dhe..

12.01.21 07:15 |

Über die Anerkennung, in einem Buch über Prinz Harrys Familie erwähnt zu werden

2020 wurden unsere Geschäftsleute mit zahlreichen Schwierigkeiten konfrontiert. Trotzdem hat das Unternehmen von Silvia Pawlowa seine Arbeit nur nicht eingestellt, sondern konnte sogar seine Marktpositionen in über 30 Ländern behaupten...

10.01.21 11:55 |

Pandemia na rikujton karakterin familjar dhe traditat në ditët e Krishtlindjes

Sivjet festat e Krishtlindjes dhe të Vitit të Ri do të kalojnë në mënyrë më të ndryshme se kurdoherë. Prandaj viti 2020 nuk do ta ndryshojë stilin e vet për të na befasuar deri në fund. Një nga elementët e detyrueshëm për këtë periudhë nga viti -..

23.12.20 07:10 |

Prioritetet përpara kryetarit të ri të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit Ilija Gyxhenov

Me vendim të qeverisë që nga fillimi i muajit dhjetor Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit ka kryetar të ri. Emri i tij është Ilija Gyxhenov. Pavarësisht dhe i panjohur për opinionin e gjerë shoqëror, ai është shumë mirë i njohur në rrethet..

17.12.20 12:09 |

Die Prioritäten des neuen Vorsitzenden der Agentur für die Auslandsbulgaren Ilia Gjudschenow

Die staatliche Agentur für die Auslandsbulgaren hat seit Anfang Dezember einen neuen Vorsitzenden. Ilija Gjudschenow ist der breiten Öffentlichkeit nicht bekannt, doch dafür den akademischen Kreisen in Bulgarien. Seine Kariere hat er der..

16.12.20 16:04 |

Die Nachhaltigkeit von Unternehmen hängt vom Geschäftsklima und der Loyalität der Kunden ab

Ein stabiles und vorhersehbares Geschäftsumfeld und maximal erleichterte Prozeduren zur Gründung und Führung von Unternehmen schaffen Voraussetzungen für wirtschaftliches Wachstum, größere Steuereinnahmen und mehr Möglichkeiten für nicht..

15.12.20 16:08 |
Banka Popullore Bullgare

Ndikimi i Covid krizës mbi kreditë dhe depozitat në Bullgari

Viti 2020 i cili po përfundon nuk qe mjaft i mirë në një plan ekonomik, por për fat kriza e provokuar nga Covid-pandemia nuk arriti përpjesëtimet e krizës botërore financiare nga periudha e vetëve 2008-2009. Bankat nëpër botë por dhe tek ne hynë në të me..

06.12.20 07:15 |

Për rolin e vullnetarëve nga Kryqi i Kuq Bullgar në luftën me Covid-19

Më 5 dhjetor shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit. Për herë të parë ajo festohet gjatë vitit 1985 me iniciativë të OKB-së, kur Organizata Botërore fton qeveritë dhe organizatat joqeveritare  në të gjitha vendet të shprehin respektin dhe..

05.12.20 07:05 |

Daniel Gahr – konsulli i ri i nderit i Bullgarisë në Gjermani

Megjithëse konsujt e nderit nuk janë pjesë e stafit të administratës diplomatike, që përfaqëson interesat e një shteti në territorin e një shteti tjetër, roli i tyre në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare nuk është fare i pakët. Sipas Ligjit të Shërbimit..

02.12.20 06:15 |

Restarti i gjelbër dhe perspektivat për të ardhmen e qëndrueshme të Bullgarisë

Plani për rimëkëmbje dhe zhvillim që u parashtrua në fund të muajit të kaluar nga Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev, shtroi në rendin e ditës shumë pyetje lidhur me zhvillimin e aspekteve të ndryshme të ekonomisë bullgare gjatë   viteve të..

23.11.20 07:15 |