Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

Viti 1976: Manastiri Rillski – rojtari shekullor i shpirtit bullgar

Manastiri Rillski është një nga simbolet e Bullgarisë. Ai u shpall monument kombëtar historik në vitin 1976, kurse në vitin 1983 u përfshi në Listën e Trashëgimisë Botërore Kulturore të UNESKO-së. Manastiri shtrihet në një sipërfaqe prej 8800 metrash..

21.03.15 10:35 |

1974 – Le të kujtojmë regjisorin Metodi Andonov

“Mësimi më i rëndësishëm që ai na ka lënë është dashuria, dashuria në çdo një kuptim – ndaj fëmijëve, ndaj artit, ndaj jetës, ndaj miqve. Ai është kultivuar me këtë dashuri, e ka marrë nga familja. Prindërit e tij të kujdesshëm, shumë të varfër dhe të..

07.03.15 12:55 |

1974: Im Gedenken an den Regisseur Metodi Andonow

" Die wichtigste seiner Lehren ist die Liebe – in jeder Hinsicht - gegenüber den Kindern, der Kunst, dem Leben, den Freunden. Er ist mit dieser Liebe aufgewachsen, die er von seinen Eltern erhalten hat – einfachen Menschen, denen die Familie über alles..

07.03.15 11:15 |
Georgi Parzalew im Film „Mit Kindern am Meer“

1972: Georgi Parzalew „Lachen ist eine ernste Sache“

Ein roter Wagen rast die Straße entlang, innen dröhnt die Musik, der Fahrer hat sein Hemd weit aufgeknöpft, raucht teure Zigaretten und wird von einer hübschen jungen Frau mit Schokolade verwöhnt. Nein, das ist kein amerikanischer Film. Der Wagen ist..

21.02.15 11:05 |
Kuadër nga filmi “Me fëmijë në det”

Viti 1972 – Georgi Parcalev: “E qeshura është një gjë shumë serioze”

Në rrugë shikohet një makinë e kuqe, dëgjohet një muzikë e lartë, shoferi i cila ka shkopsitur këmishën pi duhan të shtrenjtë, kurse një vajzë e veshur shumë mirë e ushqen me çokollatë. Jo, jo fare nuk jeni duke parë fillimin e një filmi amerikan...

21.02.15 10:15 |

Viti 1971 – këngëtarja Pasha Hristova dhe trëndafili i dhuruar prej saj: “Merr këtë ditë të bukur një trëndafil bullgar prej meje”

“Herën e fundit i hap krahët për fluturim. Herën e fundit ajo fluturon në qiell. Ajo i thotë lamtumirë fushave të dashura, bjeshkëve pran tyre, qiellit të pafund!” Ato vjersha i shkroi Damjan Damjanovi. Pak më vonë me muzikën e tij Tonço..

14.02.15 11:35 |

1971: „Eine bulgarische Rose“

„Zum letzten Mal öffnet sie die Flügel. Zum letzten Mal durchpflügt sie das Himmelsblau. Ach, sie nimmt Abschied von ihren Feldern, von den Hügeln und von ihrem Himmel!“... Das sind die Verse von Damjan Damjanow,..

14.02.15 10:25 |

1970: Emil Dimitrow und die Geschichte eines emblematischen Liedes

Der wohl beliebteste bulgarische Schlagersänger Emil Dimitrow schrieb die Musik zu seinem populären Lied „Mein Land, mein Bulgarien“ im Jahr 1970 und widmete es seinem Sohn. Der Text stammt von Wassil Andreew, Mitko Sterew hat das..

07.02.15 11:55 |

Viti 1970 – Emill Dimitrovi dhe historia e një kënge emblematike

Edicionin e sotëm të rubrikës “80 vjet në 80 javë” ia kushtojmë këngëtarit Emill Dimitrov dhe këngës së tij “Vendi im”, këngë kjo e cila fitoi popullaritet si “Vendi im, Bullgaria ime”. Në vitin 1970 ai kompozoi muzikën e kësaj kënge dhe ia kushtoi..

07.02.15 11:15 |

1969: Kult-Fernsehserie „An jedem Kilometer“ läuft an

Am Abend des 20. August des Jahres 1969 vereinsamten die Straßen in ganz Bulgarien. Die Menschen saßen vor den Fernsehern, denn es begann die Ausstrahlung der Fernsehserie „An jedem Kilometer“. Insgesamt wurden 26 Folgen produziert,..

31.01.15 10:25 |