Sendung auf Deutsch

Резултати : nach Autor Joan Kolev

1941: Bulgaria and WW II

1 March 1941 is a date that stirs a great deal of controversy in Bulgarian history; on that date Bulgaria joined the Tripartite Pact. As a result, for a while it got back some of the territories it had been deprived of after WW I under..

17.07.14 16:00 |

Home–brewed beer – in search of variety of tastes and flavors

There is nothing better than having a cold beer with friends outdoors during the weekend. If beer is homemade, the pleasure becomes even greater. Time flies with stories about brewing that are worthy of being included in a book. One of these..

17.07.14 12:40 |

Viti 1941 – Bullgaria dhe Lufta e Dytë Botërore

Data 1 marsi i vitit 1941 në historinë bullgare është lidhur me ndjenje të ndryshme dhe vlerësime ekstreme. Në këtë datë Bullgaria iu bashkohet Paktit Trepalësh. Si rezultat për një kohë të shkurtër ajo i kthen një pjesë prej territoreve të saj që ishin..

16.07.14 16:47 |

Birra shtëpiake në kërkim të larmisë së shijeve dhe aromave

Nuk ka asgjë më të bukur nga birra e ftohtë me miq gjatë fundjavës. Nëse bira është përgatitur në shtëpi, kënaqësia është akoma më e madhe. Në shoqëri dita kalon pa e ndjerë, ndërsa historitë që do të mësosh rreth kazanit për zierjen e birës janë të..

14.07.14 15:44 |

1940: Der Vertrag von Craiova und die Rückgabe der Süd-Dobrudscha an Bulgarien

Versetzen wir uns in das Jahr 1940. Das wohl wichtigste Ereignis war der sogenannte „Vertrag von Craiova“, der am 7. September zwischen den damaligen Königreichen Bulgarien und Rumänien abgeschlossen wurde.   Kraft dieser Vereinbarung wurde die..

10.07.14 15:52 |

Marrëveshja e Krajovës i riktheu Bullgarisë Dobruxhën Jugore

Me një nga reportazhet e para, të transmetuara në mënyrë të drejtpërdrejtë nga Radioja Bullgare do të kthehemi në vitin 1940, që të kujtojmë një ngjarje jashtëzakonisht të rëndësishme për vendin – rikthimin e Dobruxhës Jugore në kufijtë e Mbretërisë së..

08.07.14 15:29 |
Проектът на новата сградата на Народната библиотека на архитектите Васильов и Цолов

1939: „Vorwärts, die Wissenschaft ist ein wegweisend Licht“

Der 24. Mai ist ein bulgarischer Feiertag, der weltweit seinesgleichen sucht. Gefeiert wird das eigene Schrifttum und die Kultur. Wie war es im Jahre 1939? Heute wollen wir uns in unserer Rubrik „Bulgarischer Nationaler Rundfunk – 80 Jahre in..

06.07.14 10:10 |
Projekti për ndërtimin e Bibliotekës Popullore në Sofje.

1939-a: “Përpara, shkenca është diell”

Festa e 24 Majit nuk ka analogji në botë. Në këtë datë bullgarët festojnë shkrimin sllav dhe kulturën bullgare. Si u shënua 24 Maji më 1939? Këtë do të mësoni nëpërmjet incizimeve nga Fondi i Artë i Radios Kombëtare Bullgare. Incizimet na..

05.07.14 08:05 |

Festa e Kosit në qytetin Trën

Kosi është një prej markave të rezervuara të Bullgarisë. Vendi ynë është i njohur me kosin edhe në Japoninë e largët, ku prodhohet kos me licencë bullgare që nga viti 1972. Me teknologjinë specifike dhe tharmin origjinal, të cilin ajo e importon nga..

01.07.14 14:37 |

Joghurt-Fest in Tran

Der bulgarische Joghurt ist in aller Welt berühmt. Selbst im Land der aufgehenden Sonne isst man ihn täglich und das mit Vergnügen. Japan produziert ihn mit bulgarischer Hilfe schon seit 1972. Die Technologie, wie auch die Bakterienstämme, die zur..

01.07.14 11:45 |