Резултати : nach Autor Joan Kolev

Mjeshtri Minço Todorov: Për të qenë autentike, punimet prej druri duhet të bëhen vetëm me dorë

Zanati përmes të cilit zakonisht një copë dru fiton një jetë krejtësisht të re ka rrënjë të thella tek ne. Mbase u kujtuat se po bëhet fjalë për drugdhendjen. Korniza të punuara me finesë dhe panele druri zbukurojnë jo një e dy shtëpi bullgare. Përveç se..

23.07.20 13:41 |

Një plan efikas kombëtar – kushti i ri për marrjen e parave evropiane

Ngjarjet në Bullgari rezonojnë fort në Evropë. Shumë shqetësues është fakti se po vazhdon të flitet kaq shumë për korrupsionin dhe shpërdorimet me mjetet evropiane - kjo hedh hije mbi pozitën tonë në Bashkimin Evropian dhe mbase do të ndikojë dhe mbi..

22.07.20 15:54 |

Effizienter nationaler Plan – neue Voraussetzung für Erhalt von EU-Mitteln

„Die jüngsten Ereignisse in Bulgarien spiegeln sich stark in Europa wider. Es ist sehr besorgniserregend, dass so viel über Korruption und Missbrauch europäischer Mittel gesprochen wird. Dies wirft einen Schatten auf die Position Bulgariens in..

22.07.20 15:10 |

Bonbonet me proteina e befasojnë qiellzën me 3 shije tradicionale bullgare

Dy simbolet me të cilat njerëzit nga e gjithë bota e lidhin Bullgarinë janë vaji i trëndafilit dhe kosi bullgar. Aroma dhe shija e tyre mahnitin çdo një turist i cili ka vendosur që të vizitojë vendin tonë. Tregohen legjenda për cilësitë e tyre shëruese,..

21.07.20 14:00 |
Portret i Levskit. 1957, piktore Ruska Marinova

Nëpër vendet e shenjta të Apostullit

Manastiret i quajnë vatra si dhe mbrojtëse dhe roje shpirtërore, përkrahëse të besimit bullgar në vitet e dikurshme të zymta, të përmbushura me persekutime dhe poshtërime të robërisë turke. Fare nuk janë të pakta dëshmitë historike për manastire dhe..

18.07.20 05:15 |
Porträt von Lewski, 1957, Maler Ruska Marinowa

Klostergeheimnisse – auf den Spuren des Freiheitsapostels

Man bezeichnet die Klöster in Bulgarien als Hüter des bulgarischen Geistes und Glaubens in den schweren Zeiten der osmanischen Fremdherrschaft. Es sind etliche historische Dokumente erhalten, die davon erzählen, wie viele dieser Klöster heimlich..

18.07.20 05:10 |

Protestat në Bullgari si një “lojë historike e asociacioneve”

Para rreth një jave një varg ngjarjesh provokuan moskënaqësinë e bullgarëve. Rastësisht apo jo, prova e liderit të partisë “Po, Bullgaria” Hristo Ivanov të arrijë deri tek plazhi i portit të naftës “Rosenec” dhe ngatërresat dhe grindjet e tij me..

16.07.20 13:46 |

Die Proteste in Bulgarien als historisches „Spiel der Assoziationen“

Eine Reihe von Ereignissen in der letzten Woche haben zum Ausbruch der Unzufriedenheit breiter Volksmassen geführt. Der Versuch des Vorsitzenden der Partei „Ja, Bulgarien“, Hristo Iwanow, den Strand der Erdölraffinerie „Rossenez“ zu erreichen und..

16.07.20 12:38 |
Vila romake “Armira”

Pandemia i riorientoi turistët drejt formave alternative të pushimit

Për shumicën e turistëve bullgarë dhe të huaj pushimi tradicional veror në det deri në një shkallë të madhe u pengua nga pandemia me Covid-19. Si rezultat - pushuesit nëpër bregdetin bullgar të Detit të Zi janë shumë më pak nga kapaciteti i vendpushimeve..

16.07.20 11:03 |

Për turistët: Në rrugë në Bullgari me automjet

Varianti më i sigurt për udhëtim në distanca të shkurtra ose të gjata në kohën e pandemisë mbetet automobili personal. Në këtë mënyrë turistët disponojnë kohën e tyre dhe nuk varen nga njerëzit e tjerë përreth. Qytetarëve të huaj të cilët mbërrijnë..

10.07.20 16:04 |