Резултати : nach Autor Joan Kolev

Eiweißbonbons überraschen mit drei traditionellen bulgarischen Aromen

Rosenöl und Joghurt – das sind zwei Wahrzeichen, mit denen Menschen aus aller Welt Bulgarien verbinden. Ihr Duft und Geschmack überraschen jeden Touristen, der unser Land besucht. Um die Heilkraft des Rosenöls und Joghurts ranken sich..

30.06.20 13:42 |

Rregulla të rrepta për përdorimin e pajisjeve SPA në vendpushime

Që nga kohërat e lashta burimet kuruese në trojet tona kanë pasur famë të madhe. Vetitë e tyre të favorshme për shëndetin e njeriut i kanë vlerësuar perandorë të ndryshëm romakë. Sot Bullgaria zë një prej vendeve të para në Evropë për nga burimet me ujë..

29.06.20 12:15 |

Strenge Regeln für die Nutzung von Wellnesseinrichtungen in Ferienorten

Seit der Antike ist die Region, in der sich heute Bulgarien erstreckt, für ihre gesundheitsfördernden Mineralquellen bekannt, deren wohltuende Wirkung von einer Reihe römischer Kaiser hoch geschätzt wurde. Heutzutage gehört Bulgarien zu den..

26.06.20 10:55 |

Lagja artistike e Plovdivit Kapana nis të gjallërohet përsëri

Pandemia e Covid-19 dhe kufizimet kundër epidemisë ndikuan negativisht shumë ngjarje kulturore, të planifikuara muaj të tërë më parë.Shumë evente u anuluan, të tjera – u shtynë për pjesën e dytë të vitit me shpresën se atëherë jeta do të..

18.06.20 09:53 |

Ciceronët në Bullgari kërkojnë ndihmë

Pandemia e Covid-19 la pa punë mbi 1400 ciceronë bullgarë për shkak të kufizimeve të lidhura me udhëtimet e turistëve bullgarë dhe të huaj. Situata pa analog shqetëson të ashtuquajturit “ambasadorë të vogël” të Bullgarisë, sepse ata janë pa të..

12.06.20 12:59 |

Kujtesa farefisnore jep forcë dhe ndryshon të ardhmen

Prej çfarë familje jemi, cilat janë stërgjyshërit e farefisit tanë dhe çfarë bënë për të qenë Bullgaria edhe më sot? Një   burim i çmueshëm i kësaj informacioni janë arkivat e ruajtura të afro 8 000 kishave të shpërndara në 13 eparkitë e vendit...

10.06.20 13:06 |

Xhirot turistike falas në qytetet bullgare përsëri i tërheqin turistët

Gjatë javëve të fundit jemi dëshmitarë të heqjes graduale të ndalesave të ndryshme të lidhura me pandeminë e Covid-19 dhe të kthimit të ngadaltë në jetën e zakonshme. Xhirot turistike në qytet janë një prej indikatorëve të mirë të ringjalljes së..

09.06.20 13:01 |

Kostenlose Stadtführungen wieder gefragt

In den vergangenen Wochen wurde begonnen, schrittweise die verschiedenen Einschränkungsmaßnahmen gegen die Corona-Pandemie zu lockern. Die Menschen gehen langsam wieder ihrem gewohnten Alltag nach. Die Stadtrundgänge gehören zu den Kennzeichen..

08.06.20 17:22 |
Presidenti Radev (majtas), Daniella Kuzmanova dhe Vencisllav Micov

Peticioni i artistëve të pavarur bullgarë për shpëtimin e sektorit

Njerëzit, të cilët punojnë në lëmin e kulturës janë me rëndësi të madhe për identitetin kombëtar dhe shteti duhet të tregojë se nuk i ka braktisur ata në kushtet e krizës, tha Presidenti Rumen Radev gjatë takimit të tij me përfaqësues të artistëve të..

03.06.20 22:02 |

Das Familiengedächtnis gibt Kraft und verändert die Zukunft

Aus was für einer Familie stammen wir, wer sind unsere Stammväter und was haben sie getan, damit Bulgarien auch heute noch existiert? Eine Quelle unschätzbarer Informationen diesbezüglich liefern die erhaltenen Archive in ca. 8.000 bulgarischen..

03.06.20 13:22 |