Резултати : nach Autor Joan Kolev

Das Familiengedächtnis gibt Kraft und verändert die Zukunft

Aus was für einer Familie stammen wir, wer sind unsere Stammväter und was haben sie getan, damit Bulgarien auch heute noch existiert? Eine Quelle unschätzbarer Informationen diesbezüglich liefern die erhaltenen Archive in ca. 8.000 bulgarischen..

03.06.20 13:22 |

Për “online”- fëmijët dhe leximin

Përveç se është një festë kushtuar fëmijëve 1 qershori vë fillimin e muajve të shkujdesur të pushimeve verore për nxënësit më të vegjël – nga klasa e parë deri në klasën e tretë. Megjithëse lojërat janë shumë të rëndësishme në jetën e fëmijëve, pas..

01.06.20 14:54 |

Bullgarë nga jashtë tregojnë histori frymëzuese për atdheun

Vallë, a të mungon në të vërtetë Bullgaria, e zbulon po të mbetesh të jetosh jashtë shtetit për më shumë kohë. Dhe në se ndonjëri t’i drejtojë pyetje cila do të jetë dita më e lumtur për ty, me zemër të hapur dhe pa asnjë dyshim i përgjigjesh –..

31.05.20 06:30 |

Bulgaren erzählen aus dem Ausland inspirierende Geschichten über die Heimat

Ob man Bulgarien wirklich vermisst, das merkt man erst, wenn man länger als eine oder zwei Wochen im Ausland verbracht hat. Und auf die Frage nach dem glücklichsten Tag im Leben im Ton tiefster Überzeugung antwortet: Das ist der Tag, an dem ich..

30.05.20 06:45 |

Gjuha bullgare është e pranishme në një prej dokumenteve zyrtarе të Namibisë

Bashkatdhetar tanët jetojnë nëpër të gjitha kontinentet, por lajmet për arritjet e tyre dhe punën e bërë në dobi të Bullgarisë rrallë hyjnë në fokusin e vëmendjes shoqërore. Një nga këta bullgarë është konsulli i nderit i vendit tonë në Namibinë e largët..

22.05.20 20:15 |

Kërkimi i pronave në periferi do të rritet

Pandemia nga Covid-19 ndryshoi axhendën dhe mënyrën e jetës të milionë bullgarëve gjatë muajve të fundit. Na bëri që të jemi më të përulur, dhe të përkujdesur për të afërmit dhe miqtë tanë, por dhe të kërkojmë një vend, ku qe të jemi larg dozës ditore të..

21.05.20 11:10 |

Turizëm veror në Bullgari - po, por me kusht se respektohen të gjitha rregullat

Lehtësimi i masave anti-epidemike të vendosura për shkak të Covid-19 në Bullgari gradualisht po mbulon gjithnjë e më shumë sektorë. Liberalizimi tanimë është fakt dhe sa i përket njërit prej sektorëve më të prekur nga ekonomia - turizmi. Hotelet dhe..

18.05.20 15:41 |

Bashkimi Evropian tregon rëndësinë e fjalëve solidaritet dhe unitet

Bashkimi Evropian  e pret festën e vet në kushtet e krizës së paparë shëndetësore dhe ekonomike, të shkaktuar nga pandemia me Covid-19. Sivjet Dita e Evropës është shumë më e veçantë dhe për shkak të dy përvjetorëve të ngjarjeve të rëndësishme për..

09.05.20 07:00 |

Die Europäische Union zeigt anschaulich, was sich hinter den Begriffen Einigkeit und Solidarität verbirgt

Die Europäische Union begeht ihr Gründungsfest vor dem Hintergrund einer ihrem Ausmaß nach präzedenzlosen gesundheitlichen und Wirtschaftskrise, verursacht von der Corona-Pandemie. In diesem Jahr ist der Tag Europas aber auch wegen zwei..

09.05.20 07:00 |

“3100 milje: Të tejkalosh vetveten” – gara më e vazhdueshme në botë

“Shoqëria jonë humb shumë energji në përpjekjen për të kundërshtuar njëri tjetrin. Desha t’u bëj thirrje të gjithë njerëzve, që të jenë më të përulur dhe të respektojnë mendimin e të tjerëve. Kundërshtimi nuk na ndihmon që të kemi psikikë më të..

06.05.20 06:50 |