Резултати : nach Autor Joan Kolev

Die Challenge „Self-Transcendence 3100 Mile Race“

„Unser Streben nach Gegenüberstellung koset unserer Gesellschaft Unmengen an Energie. Ich möchte alle Menschen anhalten, devoter zu sein und die Meinung anderer zu akzeptieren. Konfrontation begünstig in keinerlei Weise zu eine höhere psychische..

05.05.20 15:04 |

Një bullgar krijoi aplikacion që na paralajmëron kur komunikojmë me ndonjë të infektuar me koronavirus

Një aplikacion mobil i cili mund të kufizojë mundësitë për infektim me koronavirus është krijuar nga ekipi i bullgarit Mihaill Kovaçev, i cili jeton dhe punon në Austri. I frymëzuar nga aplikacionet analogjike aziatike, ai ka vendosur të krijojë..

21.04.20 12:01 |

Ostern online oder im Gotteshaus – Regeln und Möglichkeiten

Gläubige Menschen überwinden die Prüfungen Gottes mit Hilfe des Gebets. Beten wir zu Hause, innigen Glaubens und in Berufung auf Gott – das rät die Heilige Synode der Bulgarischen Orthodoxen Kirche. Die orthodoxen Kirchen stehen jedoch..

18.04.20 20:40 |

Bulgaren erwartet ein ungewohntes Osterfest

Der weltweite Kampf gegen die Verbreitung von Covid-19 hat nicht nur den Alltag der Menschen verändert, sondern auch Feiertage und Rituale, darunter auch das Fest der Auferstehung Christi. Die Katholiken begangen bereits Ostern zu Hause vor..

18.04.20 06:50 |

Bullgarët presin një Pashkë jo të zakonshme

Lufta kundër përhapjes së koronavirusit kudo në botë u bë shkak për ndryshime si në ditën e përditshme të njerëzve, ashtu edhe në ritet dhe mënyrën në të cilën të krishterët kremtojnë Ngjalljen e Krishtit. Megjithë gjendjen e jashtëzakonshme..

18.04.20 06:35 |

Pashkët – në tempull, ose online – rregulla dhe mundësi

Të lutemi në shtëpi, për këtë bëri apel Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse Bullgare. Megjithatë tempujt ortodoksë mbeten të hapur, si gjatë Javës së Madhe, ashtu dhe gjatë Pashkëve , por të gjitha shërbimet fetare zhvillohen duke u respektuar strikt..

16.04.20 11:35 |

Pallati Kombëtar i Kulturës zbulon fakte kureshtare nga e kaluara e vet me një fushatë në rrjetet sociale

Të mbyllura për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme tashmë më shumë se një muaj janë institucionet kulturore në Bullgari. Ata nuk mund të presin në sallat dhe hapësirat e veta publikun dhe prandaj kërkojnë mënyra të tjera për komunikim me të...

13.04.20 11:33 |

Ide kreative për kohën e lirë në internet

Të mbyllur në shtëpi për shkak të përhapjes së koronavirusit, shumë bullgarë përdorin kohën e vet të lire për të bërë diçka të dobishme. Duke përdorur mundësitë e rrjetit global kjo është e lehtë. Mundësua e parë për të kaluar kohën në..

12.04.20 06:05 |

I linduri në Amerikë Erik Aleksiev kthehet tek rrënjët e veta në Bullgari

Gjithnjë e më shumë janë bullgarët, të cilët pas vite të tëra jete jashtë Bullgarisë, i rizbulojnë vlerat e atdheut dhe kthehen tek ne për të filluar këtu   jetën e tyre të re. Një prej tyre është 25-vjeçari Erik Aleksiev, kthimi i të cilit në..

04.04.20 07:30 |

Nützlicher Zeitvertreib im Netz

Zu Hause eingesperrt – die Gefahr vor einer Ansteckung mit dem Coronavirus hat es mit sich gebracht. Doch wie sollte man sich nun inmitten der vier Wände die Zeit vertreiben, ohne sie sinnlos totzuschlagen? Das Internet bietet da die..

03.04.20 20:22 |