Резултати : nach Autor Joan Kolev

Më këmbë ose me biçikletë nëpër malet - aventura përsëri është në modë

Ekskursionet me karakter aventuresk janë fytyra e re e turizmit bullgar dhe një mënyrë për të dalë nga rruga pa krye, në të cilën gjendet ai për shkak të pandemisë nga Covid-19. Që tani është e qartë, se për një kohë të gjatë akoma turistët..

04.08.20 12:40 |
Protest in Brüssel

Bulgaren im Ausland bereiten sich auf eine "Proteststaffel" vor

Die Proteste in Bulgarien, die den Rücktritt der Regierung und des Generalstaatsanwalts fordern, finden auch im Ausland zunehmend Resonanz – sowohl bei ausländischen Medien als auch unter den bulgarischen Gemeinschaften. Bulgarien bleibt..

01.08.20 07:35 |
Protestë në Bruksel

Bullgarë jashtë shtetit po bëhen gati për “stafetë të protestës”

Protestat me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe të prokurorit të përgjithshëm kanë një jehonë gjithnjë e më të gjerë jashtë shtetit - si mes mediave të huaja, kështu dhe mes diasporës bullgare. Bullgaria mbetet në zemrën e pjesës më të..

01.08.20 07:35 |

Për shpresat dhe problemet e pazgjidhura të bullgarëve nga ishulli i Kretës

Një letër e dërguar Kryetari i Shoqatës së Bullgarëve në ishullin e Kretës - Petër Anastasov e drejtoi vëmendjen tonë ndaj problemeve me të cilat ndeshen rreth 30 000 bashkatdhetarë tanët, të cilët kanë zgjedhur një nga ishujt më të njohur grek për shtëpi..

29.07.20 11:18 |

Über die Hoffnungen und die ungelösten Probleme der Bulgaren auf Kreta

In einem offenen Brief macht der Vorsitzende des bulgarischen Verbandes der auf Kreta lebenden Bulgaren, Peter Anastassow , auf die Probleme aufmerksam, mit denen etwa 30.000 unserer Landsleute konfrontiert sind , die eine der..

28.07.20 16:29 |

Harta ekonomike e Bullgarisë i orienton investitorët bullgarë e të huaj

Tema kryesore e cila në këtë moment qëndron përpara të gjitha shteteve në Evropë dhe nëpër botë është se cilat janë mjetet më efektive për rimëkëmbjen e ekonomive. Pandemia dhe kufizimet të cilat pasuan pas kësaj ndikuan në mënyrë drastike mbi rritjen..

28.07.20 15:42 |

Wirtschaftskarte Bulgariens im Dienst heimischer und ausländischer Investoren

Das Hauptthema, das momentan alle Länder Europas und der Welt bewegt, ist, wie man effizient die Wirtschaft wieder ankurbeln kann. Die Corona-Pandemie und die eingeleiteten Einschränkungsmaßnahmen haben alle Wirtschaftszweige getroffen und sich..

27.07.20 09:08 |

Bashkatdhetarët tanë në mbarë botën insistojnë për sundimin e ligjit në Bullgari

Mijëra bullgarë jashtë shtetit janë në solidaritet me kërkesat e protestës në Bullgari. Një dëshmi për këtë  janë dhe demonstratat paqësore të cilat nuk pushojnë në vend, dhe të cilat janë një shprehje e mospajtimit me atë që ndodh në skenën politike në..

24.07.20 13:52 |

Bulgaren protestieren vor CDU-Zentrale in Berlin

Bereits seit 15 Tagen laufen Proteste, auf denen der sofortige Rücktritt der bulgarischen Regierung und des Generalstaatsanwalts Iwan Geschew verlangt wird. An den Demonstrationen beteiligen sich vor allem junge Menschen – in Bulgarien, wie auch..

23.07.20 19:40 |

Mjeshtri Minço Todorov: Për të qenë autentike, punimet prej druri duhet të bëhen vetëm me dorë

Zanati përmes të cilit zakonisht një copë dru fiton një jetë krejtësisht të re ka rrënjë të thella tek ne. Mbase u kujtuat se po bëhet fjalë për drugdhendjen. Korniza të punuara me finesë dhe panele druri zbukurojnë jo një e dy shtëpi bullgare. Përveç se..

23.07.20 13:41 |