Резултати : nach Autor Joan Kolev

Ide kreative për kohën e lirë në internet

Të mbyllur në shtëpi për shkak të përhapjes së koronavirusit, shumë bullgarë përdorin kohën e vet të lire për të bërë diçka të dobishme. Duke përdorur mundësitë e rrjetit global kjo është e lehtë. Mundësua e parë për të kaluar kohën në..

12.04.20 06:05 |

I linduri në Amerikë Erik Aleksiev kthehet tek rrënjët e veta në Bullgari

Gjithnjë e më shumë janë bullgarët, të cilët pas vite të tëra jete jashtë Bullgarisë, i rizbulojnë vlerat e atdheut dhe kthehen tek ne për të filluar këtu   jetën e tyre të re. Një prej tyre është 25-vjeçari Erik Aleksiev, kthimi i të cilit në..

04.04.20 07:30 |

Nützlicher Zeitvertreib im Netz

Zu Hause eingesperrt – die Gefahr vor einer Ansteckung mit dem Coronavirus hat es mit sich gebracht. Doch wie sollte man sich nun inmitten der vier Wände die Zeit vertreiben, ohne sie sinnlos totzuschlagen? Das Internet bietet da die..

03.04.20 20:22 |

Der in Amerika geborene Eric Alexiev kehrt zu seinen bulgarischen Wurzeln zurück

Immer mehr Bulgaren entscheiden sich, nachdem sie viele Jahre im Ausland gelebt haben, nach Bulgarien zurückzukehren, um eine neue Seite in ihrem Leben aufzuschlagen. Einer von ihnen ist der 25-jährige Eric Alexiev, der eine ganz persönliche..

29.03.20 09:33 |

Violinistja Tanja Tingarova – një jetë si përrallë

Një vajzë në moshën 30 vjeçe që ka udhëtuar në mbarë botën për shkak të talentit të vet – kështu shkurtimisht mund të përshkruajmë violinisten Tanja Tingarova, e cila ka lindur në Plovdiv. Ajo thotë se ka filluar t’i bie veglës magjike që në moshën 6..

28.03.20 11:05 |

Shëtitjet virtuale – turizëm në kohën e COVID-19

Në kushtet e COVID-19 shumë muze dhe galeri ofrojnë shëtitje virtuale në faqen e tyre të internetit, që të mund të njihen “vizituesit” me koleksionet e tyre të pasura prej pikturash dhe artefaktesh derisa të jenë të mbyllur mes katër mureve pa pasur..

27.03.20 10:56 |

Virtuelle Touren – Tourismus während der Covid-19-Pandemie

In Zeiten der Covid-19-Pandemie, in denen viele Menschen zwischen die eigenen vier Wände gefangen und ohne Möglichkeiten sind zu reisen, bieten zahlreiche Museen und Galerien virtuelle Touren für die Besichtigung ihrer wertvollen Sammlungen aus..

26.03.20 15:52 |

Tri perla arkitekturore nga qyteti i lashtë Veliko Tërnovo

Qyteti Veliko Tërnovo ka vendin e vet special në zemrën e çdo bullgari. Edhe më sot në këtë vendbanim të lashtë duken gjurmët e madhërisë së kryeqytetit të Mbretërisë së Dytë Bullgare (vitet 1185 – 1396). Edhe pasi qyteti u pushtua nga osmanët në..

21.03.20 11:25 |

Geigerin Tanya Tingarova – ein Leben aus 1001 Nacht

Eine junge Frau, die dank ihres Talents die ganz Welt bereist hat. So könnte man am kürzesten die in Plowdiw geborene 30 jährige Geigerin Tanya Tingarova beschreiben. Dabei hat sie ihre große Liebe zur Violine erst recht spät entdeckt, auch wenn..

20.03.20 11:11 |

Schauspielerin Pawlowa: Das Publikum lässt uns nicht im Stich

Eine der Maßnahmen gegen die Ausbreitung von COVID-19 trifft die Kultur schwer – alle Veranstaltungen, einschließlich Theateraufführungen und Konzerte müssen abgesagt werden. Die Theatersalons und Konzertsäle sind nun leer. Dennoch brauchen die..

18.03.20 13:14 |