Трябва да бъдем добри, без някой да го иска от нас

Всеки човек разбира доброто по различен начин. Аз, например, възприемам доброто ето така: да помагаме на другите, когато са изпаднали в беда, да изслушваме чуждото мнение, без да казваме, че нашето е винаги по-правилно, да уважаваме близките, приятелите и съучениците си и така да ги правим по-щастливи.

Смятам, че трябва да бъдем добри, без някой да го иска от нас и че на доброто хората отвръщат с добро. Така светът става по-хубав за живеене.

Константин Таушанов, 10-годишен, 14. СУ




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Добро е да помогнеш на някого в беда

Добро за мен е да помогна на някого в беда. Веднъж, когато тичах, паднах и си ударих крака. Един мой приятел дойде, подаде ми ръка и ме попита как съм. Макар и да ме болеше, на душата ми стана топло и почти забравих за болката. Добро за мен е и когато накарам някой човек да се зарадва. Ако е кисел, ще му се усмихна с надежда да му оправя настроението...

публикувано на 30.12.19 в 13:25

Спасители на плажа

Един ден бях на море с мама и тати. Правех пясъчен замък, но бурните вълни го разваляха. Гледах морето и му се наслаждавах. В един миг видях мъж, който се гмуркаше далече от плажа. Нещо го дърпаше навътре и се отдалечаваше от брега. Изведнъж той започна да ръкомаха и вика. Аз много се уплаших. В този момент потърсих спасителя, но той беше на другия..

публикувано на 30.12.19 в 13:22

Добро е, когато направиш нещо хубаво за някого, без да очакваш нещо в замяна

Добро е, когато някой направи нещо хубаво за някого, без да очаква нещо в замяна. Например, когато помогнеш на възрастен човек с покупките, когато някой ти помогне, щом си паднал или да помогнеш на човек в беда. Виждала съм много груби и лоши хора, които не правят нищо добро, но съм срещала също и много добри. За мен това е добро! Симона Недева,..

публикувано на 30.12.19 в 13:05

Бъди добър, дори когато е много трудно

Доброто за мен и за моето семейство е да се държим добре и да казваме истината. Когато се роди един човек, той е добър. Аз обичам да гледам едно детско предаване, което ме вдъхнови да правя добро там, където има добро. Винаги съм имал желанието да бъда добър с другите, дори когато ми е много трудно. Запомнил съм от приказките, че доброто винаги..

публикувано на 30.12.19 в 13:03

Доброто е да помагаш, да бъдеш мил с хората и да уважаваш всички

Според мен доброто е да помагаш, да бъдеш мил с хората и да уважаваш всички. Веднъж бях с мама на работа. По едно време видяхме един възрастен човек, който често идваше да си напазарува. Той дойде при нас и ни помоли да му подадем едно кисело мляко. След това отидохме и му взехме един еклер, защото ни стана мило и му казахме, че това е от нас. Мама..

публикувано на 30.12.19 в 12:57