Daily webcast

Резултати : author Kostadin Atanasov

Stamen Janev: Investimet kërkojnë stabilitet ekonomik dhe politik

Investimet e huaja në Bullgari shënojnë rritje prej 22.5 për qind gjatë vitit 2015. Në saje të klimës së mirë ekonomike arritëm të tërheqim investitorë interesantë në Bullgari, deklaroi në një intervistë për Radio Bullgarinë drejtori ekzekutiv i..

31.05.16 14:04 |

Stamen Yanev: “Las inversiones prefieren la estabilidad económica y política”

La inversión extranjera en Bulgaria ha registrado un crecimiento del 22,5 % en 2015. Gracias al buen entorno económico   hemos podido atraer a inversores nuevos e interesantes a Bulgaria. Así lo manifestó ante Radio Bulgaria Stamen Yanev, director..

31.05.16 12:55 |

Stamen Yanev: Economic and Political stability favor investments

Foreign investments in Bulgaria saw a 22.5% increase in 2015. This country managed to attract new and interesting investors, due to the favorable macroeconomic climate, the Executive Director of InvestBulgaria Agency Stamen Yanev told Radio..

31.05.16 12:31 |

Blagoy Ragin: 1% of annual turnover in tourism must be spent on advertising

Bulgaria’s tourism had a good start in 2016 after several years of decline, the Chairman of the Bulgarian Hotel and Restaurant Association Blagoy Ragin told Radio Bulgaria. This was mainly due to the conflict between Turkey and Russia, the..

18.05.16 15:27 |

Blagoy Ragin: “Turizmdeki iş hacminin yüzde 1’i reklam için olmalı”

Birkaç yıl süren daralmadan sonra Bulgar turizminde canlanma yaşanmaktadır. Bunu Bulgaristan Radyosu için Bulgaristan Otel ve Lokantacılık Derneği Başkanı Blagoy Ragin söyledi. Bu gerçek, değişen uluslararası durumdan, Rusya ile Türkiye arasındaki..

18.05.16 15:13 |

Bllagoj Ragin: 1 për qind e xhiros në turizëm duhet të përdoret për reklamimin e Bullgarisë

Kryetari i Asociacionit Bullgar të Pronarëve të Hoteleve dhe Restoranteve Bllagoj Ragin deklaroi se turizmi bullgar e ka startuar shumë mirë vitin dhe kjo i detyrohet kryesisht gjendjes së ndryshuar ndërkombëtare – marrëdhëniet midis Rusisë dhe Turqisë,..

18.05.16 14:54 |

Blagoy Raguin:”Un 1% de la facturación en el sector turístico se deba asignar a la promoción

Tras varios años de descenso el sector turístico búlgaro ha comenzado con bien pie el año 2016, declara en entrevista para Radio Bulgaria Blagoy Raguin, presidente de la Asociación de Hosteleros y Restauradores de Bulgaria. Esto se debe,..

18.05.16 12:37 |

Boyan Durankev: ”Bulgaria debe triplicar su crecimiento económico para alcanzar el nivel medio de desarrollo europeo”

En su pronóstico primaveral sobre el desarrollo económico de Bulgaria la Comisión Europea ha revisado sus expectativas sobre el crecimiento del sector económico búlgaro en 2016 rebajándolo al 2%. El crecimiento esperado es sumamente insuficiente para un..

17.05.16 11:29 |

Boyan Durankev: Bulgaristan’ın AB’nin ortalama gelişme düzeyine çıkması için ekonomik büyüme üçe katlanmalı

AB Komisyonu, Bulgaristan’ın ekonomik gelişmesine ilişkin bahar tahmininde 2016 yılında ekonomik büyüme beklentisini yüzde 2’ye düşürdü. Ekonomi uzmanı Boyan Durankev beklenen büyüme oranının AB ortalamasına ulaşmaya çalışan Bulgaristan gibi bir ülke..

13.05.16 14:57 |

Bullgaria duhet të trefishojë rritjen ekonomike që të arrijë nivelet e mesme evropiane të zhvillimit

Në parashikimin e tij pranveror për zhvillimin ekonomik të Bullgarisë gjatë vitit 2016 Komisioni Evropian përcakton një rritje të ekonomisë bullgare deri në 2 për qind. Mirëpo, kjo është tepër e pamjaftueshme për një vend si Bullgaria e cila synon të..

13.05.16 12:23 |
Подкасти от БНР