Daily webcast

Резултати : author Kostadin Atanasov

La seguridad energética de Bulgaria cruza por la diversificación de los recursos energéticos

La seguridad energética de Bulgaria y Europa por   medio de la diversificación de las rutas y las fuentes  de recursos energéticos es  un tema de suma importancia. Así lo manifestó en Sofía Temenuzhka  Petkova, ministra búlgara de Energía, ante..

22.10.15 11:56 |

Enerji güvenliği için kaynak çeşitliliği şart

Sofya’da düzenlenen 4. AB-Güneydoğu Avrupa zirvesinde konuşan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, enerji kaynakları ve güzergahlarının çeşitlendirilmesi yolu ile Bulgaristan ve Avrupa’nın enerji güvenliğinin sağlanmasının son derece önemli bir konu..

20.10.15 14:38 |
Ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova

Temenuzhka Petkova: “Siguria energjetike e Bullgarisë varret nga diversifikimi i resurseve energjike”

Siguria energjetike e Bullgarisë dhe e Evropës ndërmjet diversifikimit të itinereve dhe burimeve është një temë shumë e rëndësishme, tha në Samitin e katërt BE-Evropë Juglindore në Sofje ministrja e energjetikës Temenuzhka Petkova. Sipas saj sot nuk..

20.10.15 14:30 |

Temenuzhka Petkova: Bulgaria’s energy security depends on diversification of supply sources and routes

Bulgaria’s and Europe’s energy security through diversification of the supply sources and routes is an extremely important topic for all countries. It is due to the fact that power engineering is vital for the development of each national..

20.10.15 13:56 |

Desisllava Nikollova: Rritja e ekonomisë vështirë do të arrijë nivelet para krizës

Ekonomia e Bullgarisë shënon rritje prej afro 2% nga fillimi i vitit 2015. Kjo i detyrohet kryesisht konsumit të brendshëm, deklaroi për Radio Bullgarinë Desisllava Nikollova, ekonomiste e vjetër në Institutin për Ekonominë e Tregut. Vrulli ekonomik i..

15.09.15 15:50 |

Desislava Nikolova:Ekonomik büyümenin krizden önceki seviyeleri yakalaması zor

Yılın başından bu yana ülke ekonomisi yüzde 2 kadar büyüme kaydediyor. Piyasa Ekonomisi Enstitüsü uzmanı Desislava Nikolova, büyümenin iç tüketime bağlı olduğunu öne sürdü. Ekonomik kalkınma, Avrupa Birliği projeleri kapsamında yapılan hızlandırılmış..

15.09.15 14:42 |
drejtori ekzekutiv i Agjencisë Bullgare të Investimeve Stamen Janev

Problemet dhe perspektivat para investimeve të huaja në Bullgari

Investimet e drejtpërdrejta në Bullgari shënojnë rritje me përmasë 1.9 për qind gjatë gjysmëvitit të 2015-ës deri në afro 800 mln euro. Këto rezultate i detyrohen para se gjithash situatës së mirë makroekonomike në Bullgari, si dhe stabilitetit..

31.08.15 16:25 |
Bulgaristan Yatırımlar Ajansı İcra Müdürü Stamen Yanev

Bulgaristan’daki yabancı yatırımlar önündeki sorunlar ve perspektifler

Bulgaristan’daki doğrudan yabancı yatırımlar, 2015 yılının ilk yarısında yüzde 1.9 oranına, yani yaklaşık 800 milyon avroya artmıştır. Bulgaristan Radyosu’na verdiği bir demeçte Bulgaristan Yatırımlar Ajansı İcra Müdürü Stamen Yanev, “Bu sonuçlar,..

31.08.15 15:10 |

Foreign investments in Bulgaria: problems and perspectives

The foreign direct investments in Bulgaria increased by 1.9% in the first half of 2015 to EUR 800 million. The results are due to the good macroeconomic environment and political stability in this country, the Executive Director of..

28.08.15 11:18 |

Bullgaria prapambetet në luftimin e ekonomisë joformale

Ekonomia joformale përbën 30% të Produktit të Brendshëm Bruto, tregon një studim i zhvilluar para pak kohe në Bullgari. Në këtë fushë Bullgaria prapambetet në krahasim me shtetet e tjera të BE-së. Në Evropë kjo përqindje është 19 dhe po vazhdon..

21.08.15 14:52 |