Daily webcast

Резултати : author Kostadin Atanasov

Ücretli geçiş (TOLL) sisteminin yürürlüğe girmesi adil bir ücretlendirme modelini hedefliyor

Bulgaristan'daki ücretli geçiş sistemi yani TOLL sistemi hükümet ve ulaştırma sektöründeki kuruluşların arasında kabul edilen yeni ve daha düşük tarifelerle 1 Mart'ta yürürlüğe girecek. “ 12 Şubat'a kadar tarifeler halka açık..

20.02.20 16:55 |

Aplikimi i sistemit TOL ka për qëllim të vendosë një model më të drejtë të faturimit

Sistemi TOL në Bullgari do të startojë më 1 mars me tarifat e reja më të ulëta të kontraktuara midis qeverisë dhe organizatave të transportuesve. Deri më 12 shkurt taksat u diskutuan në popull. Pritet që korrigjimet të miratohen në mbledhjen..

20.02.20 12:37 |

Implementar el peaje electrónico obedece a un modelo de cobro más justo

El sistema electrónico de peaje se estrenará en Bulgaria el próximo 1 de marzo con tarifas nuevas y más bajas acordadas entre el Gobierno y las organizaciones gremiales en el sector del Transporte. “Las tarifas estaban siendo sometidas a debate..

18.02.20 13:19 |

Introduction of toll system in Bulgaria guarantees fairer billing model

The new road toll system will start functioning on March 1 this year with lower tariffs negotiated recently by the Bulgarian cabinet and branch organizations in the transport sector . Until February 12, the toll tariffs were subject to public..

18.02.20 12:00 |

2019-ta – viti me rritje të radhës të investimeve të drejtpërdrejta të huaja në Bullgari

Tendenca e rritjes së investimeve të drejtpërdrejta të huaja në Bullgari po vazhdon dhe gjatë vitit 2019. Sipas të dhënave të Bankës Popullore Bullgare për periudhën janar-tetor ato janë afro 953.3 milionë euro dhe tejkalojnë me 554 milionë ato nga e..

28.12.19 10:10 |

Doğrudan yabancı yatırımların artışı 2019 yılında da sürdü

Bulgaristan'daki doğrudan yabancı yatırımların artışı 2019 yılında da sürdü Bulgaristan Merkez Bankası BNB verilerine göre, Ocak-Ekim döneminde yabancı yatırımlar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 554 milyon avro fazla olurken 953.5 milyon avroya..

24.12.19 08:00 |

Foreign direct investments in Bulgaria continue to increase in 2019

The foreign direct investments in Bulgaria continue to increase in 2019. According to data of the Bulgarian National Bank, between January and October this year FDIs amounted to EUR 953.1 million, which was EUR 554 million more as compared to the..

23.12.19 12:23 |

2019, un año más de crecimiento de la inversión extranjera directa

La tendencia al aumento de las inversiones extranjeras directas en Bulgaria se ha conservado también en 2019.Según datos del Banco Central de Bulgaria, de enero a octubre estas inversiones ascendieron a casi 953 300 000 euros superando en 278 000 000 euros..

23.12.19 12:18 |

Buxheti 2020 - çfarë gjëje të re?

Buxheti i Bullgarisë për vitin 2020 e vë aksentin  për vit të radhës mbi shtimin e rrogave në sektorin publik dhe mbi politikën për një rritje më serioze të rrogave të mësuesve, të cilat do të dyfishohen në kuadrin e mandatit katërvjeçar të qeverisë...

18.12.19 15:16 |

2020 yılı bütçesinde yeni olan nedir?

Bulgaristan’ın 2020 bütçesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kamu sektöründe çalışanların maaşlarının yükseltilmesine ve öğretmen maaşlarının daha ciddi bir şekilde artırılmasına yönelik politikaya vurgu yapıyor. Öğretmen maaşları hükümetin 4 yıllık..

18.12.19 14:35 |