Резултати : author Darina Grigorova

Did you move your clocks one hour forward?

On March 30, we are moving our clocks one hour forward to observe Daylight Savings Time. So it seems the spring fatigue is not enough but here's now a time shift as well. But who is asking us whether we want or not to experience the so-called..

30.03.14 15:21 |

A i lëvizët akrepat e orës

Më 30 mars i lëvizëm akrepat e orës një orë përpara. Nuk na mjafton lodhja pranverore ja tani edhe ndërrim i orës. Fjetje e vështirës, ngritja e vështirë nga gjymi, kjo është një vjedhje e reglamentuar e gjymit. Por kush na pyet neve a duam ose jo të..

30.03.14 14:10 |

Punëdhënësit interesohen gjithnjë e më shumë për kushtet e mira të vendit të punës

Konflikte pa fund, shefa të pakënaqur, punonjës tepër të ngarkuar me detyra dhe puna kurrë nuk shkon siç duhet. E ndërron vendin e punës dhe përsëritet e njëjta situatë. Me kalimin e kohës disa njerëz pajtohen me këtë situatë, ndërsa të tjerët..

27.03.14 13:21 |

Annunciation (Lady Day) the Christian feast of the Mother

Branded with the good news of the Immaculate Conception and the birth of the Messiah, the Annunciation or Lady Day is one of the major feasts for the Christian world. On this day, the purest among virgins, Mary was chosen to give birth to the Son..

25.03.14 08:15 |

Doc. Stefka Tepaviçaropva zbulon ilaç kundër stresit dhe plakjes

E buzëqeshur dhe plotë vitalitet dhe energji. Kështu duhet autorja e sesisë së mrekullueshme produktesh kuruese nga liqenet e kripura afër Burgasit docent Stefka Tepaviçaropva. Ajo përpunon afro 15 vjet preparatet unikale mbi bazën e finjës së..

07.03.14 10:00 |

Anne de Colbert-Christoforov : "Je suis fière de mon passeport bulgare !"

« Vous vivez dans un beau pays plein de ressources – historiques, touristiques et scientifiques. Votre avenir est prometteur «. Voilà comment l’artiste Anne de Colbert voit la Bulgarie – le pays d’origine de Boyan Christophorov, dont elle partage la..

06.03.14 13:23 |

Lent – a time of spiritual enlightenment and healing

Shrovetide is the last day before Lent, also known as Forgiveness Sunday. This is a day when all Orthodox Christians ask each other for forgiveness in the hope that they will receive absolution. Once, after Vespers, families used..

02.03.14 08:00 |

Kreshmët e Mëdha – koha e ringjalljes shpirtërore

Të Lidhurit e Djathit janë e diela e parë para Kreshmëve. Sipas traditës këtë ditë të krishterët ortodoksë ia falin gabimet njëri-tjetrit. Dikur, pas meshës së mbrëmjes, familjet mblidheshin në shtëpi dhe të rinjtë u kërkonin më të moshuarve falje..

01.03.14 16:00 |

Stefka Tepavicharova descubre una cura contra el estrés y el envejecimiento

Sonriente y llena de energía y vitalidad, así es   la autora de una excelente serie de productos curativos con ingredientes extraídos de los lagos salados de Burgas, Stefka Tepavicharova.  Lleva casi 15 a ños trabajando sobre los preparados, elaborados..

01.03.14 09:00 |

Anne de Colbert-Christophorov: I am proud of my Bulgarian passport

“You live in a beautiful country with lots of resources – history, tourism, science. You have a promising future.” That is how artist Anne de Colbert – Christophorov sees Bulgaria – the country her husband Prof. Boyan Christophorov she has been..

28.02.14 11:33 |