Podcast in English

Резултати : author Vida Pironkova

Mikhaïl Beltchev: La chanson bulgare est bien vivante!

Récemment Mikhaïl Beltchev, grand poète et chanteur bulgare a célébré par un récital grandiose ses 70 ans au Palais National de la Culture à Sofia. Il avait convié au spectacle de gala amis,..

31.12.16 08:45 |

A Sofia et Varna, musique et spectacles accompagnent les fêtes

A Sofia, la salle Bulgarie nous invite à une série de concerts qui vont durer pendant toute la période des fêtes. Les plus beaux airs de Nenov, Puccini et Bach se jouent depuis le 23 décembre. Nous pouvons écouter la Philharmonie de Sofia avec..

26.12.16 08:25 |

“Me dashuri për Krishtlindjet!”

Krishtlindja është një nga festat më të ndritshme dhe të nderuara. Çdo vend dhe çdo kulturë e shënon sipas traditave të trashëguara nga shekuj – nga këngët popullore deri te veprat e kompozitorëve më të mëdhenj dhe më të njohur. Edhe sivjet në Sallën..

23.12.16 16:35 |

Noel'e sevgiyle

Noel bayramı değişik ülkelerde, değişik kültürlerde, değişik bir şekilde müziğe yansımıştır. Herkes özgün bir şekilde Noel'e  müzik adamaktadır. Halk şarkılarından başlayarak deha müzisyenlere dek. Bundan dolayı 'Bılgariya' salonunda Noel..

23.12.16 15:27 |

Mihail Belçev: Bulgaristan’da şarkı hala yaşıyor!

Büyük Bulgar şairi ve ses sanatçısı Mihail Belçev, bundan kısa zaman önce Ulusal Kültür Sarayı (NDK)’da 70.yaşgününü büyük bir konserle kutladı. Ses sanatçısı güzel şiirler ve müzikle dolu bir geceyi yaşamak ve yaşatmak amacıyla, bu konserde dostlarını,..

23.12.16 13:58 |

To Christmas with Love

Christmas is one of the brightest and most intimate days of the year. In any country and culture this holiday is hailed in a unique manner – from folk tunes to the works of geniuses among the composers. The Bulgaria Hall downtown Sofia will..

22.12.16 14:16 |

Mihaill Bellçev: Kënga në Bullgari është e gjallë!

Poeti i madh dhe këngëtar Mihaill Bellçev kohët e fundit shënoi me një koncert të madh ditëlindjen e vet të 70 në Pallatin Kombëtar të Kulturës në Sofje. Në të ai mblodhi shokët e miqtë e vet, interpretues dhe adhurues, që të festojnë bashkë një mbrëmje..

22.12.16 10:35 |

Bulgarian song is alive, great Mikhail Belchev states

Prominent Bulgarian poet and singer Mikhail Belchev has recently marked his 70 th birthday with a huge concert in the National Palace of Culture. He gathered his friends, colleagues and fans for a beautiful night there, full of poetry and..

21.12.16 15:44 |
Ljubka Biaxhoni dhe Vasill Petrov në skenë

Vasill Petrovi dhe koncertet e tij kushtuar Krishtlindjes

Një pjesë e Festivalit Muzikor kushtuar Vitit të Ri, është edhe programi festiv i këngëtarit bullgar Vasill Petrov. Më 15 dhjetor ishte koncerti i parë  kushtuar Krishtlindjes. Në të, bullgari zëri i të cilit i kujton atij të Frank Sinatrës, doli në..

19.12.16 11:28 |

El ballet "Arabesque" baila en "La Sombra del deseo"

El ballet "Arabesque" une el Este y el Oeste con su nuevo espectáculo no estándar "La Sombra del Deseo", inspirado en el libro homónimo de la poetisa Silvia Stefanova. El espectáculo se representa en el escenario del Teatro Musical. El público puede ver..

18.12.16 09:10 |