Podcast in English

Резултати : author Vida Pironkova

El corto camino de un joven virtuoso búlgaro hasta el escenario del Royal Albert Hall

Viktor Vladkov es un pianista de 12 años con notables logros en el campo de las artes escénicas del piano para niños. Logró su primer éxito rotundo a los seis años como solista, a lo que siguieron numerosos conciertos fuera de Bulgaria. Ha ganado..

29.03.16 13:51 |

“Një pëllëmbë nga toka” – film për ëndrrat e mbijetuar

Më 30 mars në Shtëpinë e kinemasë është premiera e filmit “Një pëllëmbë nga toka” në kuadrin e Sofia Film Festit. Regjisor dhe skenarist është Maksim Gençev, i cili është i njohur edhe si aktor. Producentë janë dr. Zllatina Fillipova dhe Desisllava..

29.03.16 12:02 |

Victor Vladkov ou la voie royale d’un jeune virtuose au Royal Albert Hall

Agé d' à peine 12 ans Victor Vladkov et son jeu au piano exceptionnel font beaucoup parler de lui. Sa première percée dans l’art de maîtriser le piano, il l'a faite à l’âge de 6 ans en tant que soliste. Suivent des récitals en Bulgarie, il est lauréat de..

29.03.16 08:55 |

Një virtuoz i ri bullgar në skenën e Royal Albert Hall

Viktor Vlladkov është një pianist 12-vjeçar me arritje të shumta muzikore. Suksesin e tij të parë si solist ai e arriti akomë në moshë 6-vjeç. Është mbajtës i shumë dekoratave – 25 vende të para në konkurse të ndryshme. Prezantimi i bullgarit të ri në..

28.03.16 11:50 |

Guéorgui Kostov – „ N’oubliez pas la Bulgarie – pays modeste à l’âme généreuse et au folklore insondable“

Nous marquons le 75 e anniversaire du remarquable compositeur et personnalité publique le Professeur Guéorgui Kostov. Il a eu le grand bonheur de compter parmi les étudiants du grand compositeur bulgare Pantcho Vladiguérov. En 1966 il démarre son..

27.03.16 10:50 |

Profesor Gueorgui Kostov: “No olvidéis Bulgaria, un país pequeño pero rico en espíritu y folclore”

El conocido compositor y activista búlgaro Georgi Kostov deleitó al público y a sus numerosos seguidores y alumnos con un concierto con motivo de su 75 cumpleaños, habiendo dedicado la mayor parte de su vida a la música. Tuvo la suerte de ser alumno del..

26.03.16 09:00 |

Genç Bulgar müzik dâhisi Royal Albert Hall sahnesine çıkacak

Viktor Vladkov 12 yaşında bir piyano ustası. Çocuk piyano sanatı dalında eşsiz başarılar kaydetti. İlk büyük başarısı 6 yaşındayken söylediği bir solo konseriyle gelir. Ardından Bulgaristan’ın farklı sahnelerinde boy gösterir. Birçok çocuk yarışmasında,..

25.03.16 14:43 |

Professor Georgi Kostov: Never forget Bulgaria - small country, yet with rich spirit and folklore

Renowned Bulgarian composer and public figure Georgi Kostov treats his numerous music fans and his students with an author’s concert dedicated to his 75th birth anniversary. Georgi Kostov has devoted most of his life to music. He was lucky to study..

25.03.16 11:35 |

Profesör Georgi Kostov “Bulgaristan’ı unutmayın – küçük, ancak zengin ruha ve foklora sahip bir ülke”

Ünlü Bulgar bestecisi ve aydın Profesör Georgi Kostov, kısa zaman önce tamamladığı 75. yıldönümü nedeniyle müzikseverlere bir konser sunacak. Ünlü Bulgar bestecisi Panço Vladigerov’un öğrencisi olma şerefine ve mutluluğuna sahip olan Profesör Georgi..

23.03.16 14:12 |

Prof. Georgi Kostov – “Mos e harroni Bullgarinë – një vend i vogël, por me një shpirt dhe folklor të pasur”

Kompozitori i njohur bullgar dhe veprimtar shoqëror profesori Georgi Kostov do ta gëzoi publikun dhe adhuruesit e vet të shumtë si dhe studentët me një koncert prej autori në lidhje me 75 vjetët e tij të mbushura përpara pak kohe, pothuajse të tëra të..

22.03.16 15:15 |