Podcast in English

Резултати : author Vida Pironkova

Irina Florin: “Ngjyra vjollcë” është jeta ime e mbledhur në muzikë

Para 20 vjetëve Irina Florin me zërin e saj melankolik dhe me këngën e saj “Ngjyra vjollcë”shtroi rrugën për këngën pop bullgare në diskoteka dhe në klubet e natës .Gjatë viteve të kaluara shumë këngë të saj ishin në krye të klasifikimeve të radios dhe..

13.11.16 15:15 |

“Los instrumentos tienen alma”, dice Petar Dimitrov, maestro restaurador de pianos y pianos de cola

La casa musical Presto ha celebrado su 25 aniversario con un concierto en compañía de amigos, famosos músicos búlgaros, actores y entendidos en antiguos instrumentos musicales. Al podio del Centro de Artes City Mark subieron importantes personalidades..

13.11.16 09:35 |

Leçon de musique à la Maison de la Radio

Il y a quelques jours, la Maison de la Radio a ouvert une nouvelle fois ses portes aux petits mélomanes pour la rentrée musicale – comme son nom l’indique il s’agit d’un programme d’enseignement de la musique. Ils ont été accueillis à..

13.11.16 08:30 |

“Mor rengi” müzikte odaklanmış hayatımdır

Bundan 20 yıl önce Çin heykeli gibi zarif İrina Florin melankolik bir sesle “Tsvyat lilav” , “Mor rengi” parçasını söyledi Hemen ün kazandı bu parça. Her yerde dinletiliyordu. Diskoteklerde, kulüplerde. Bu yıllar içinde daha çok şarkı seslendirdi,..

11.11.16 14:15 |

Irina Florin: Colour Purple is my life morphed into music

Twenty years ago Irina Florin and her melancholy voice paved the way for Bulgarian pop to music clubs and discos with the song Colour Purple. Since then many of her songs have become hits, climbing up to the top of Bulgarian radio and..

11.11.16 12:19 |

Piyano restorasyonu yapan Petır Dimitrov: ‘Müzik enstrümanlarının canı var’

‘Presto’ Müzikevi 25. kuruluş yıldönümünü dostlar, tanınmış Bulgar müzisyen, artist ve nadir rastlanan çalgıların hayranları ile beraber kutladı. Sofya’nın City Mark Sanat Merkezi’nin sahnesin  Prof. Jeni Zaharieva, Polina Petrova, Raşko Mladenov,..

10.11.16 10:37 |

Pétar Dimitrov : "Les instruments ont une âme"

La Maison de disques « Presto » réunit tous ses amis musiciens, comédiens et collectionneurs d’instruments de musique rares pour fêter ses 25 ans. L’occasion d’assister aussi à la projection du court-métrage « Le piano..

10.11.16 10:28 |

"Musical instruments have soul," says master piano restorer Petar Dimitrov

Today music house "Presto" celebrates its 25th anniversary with a concert together with friends, famous Bulgarian musicians, actors and fans of rare musical instruments. Performers on stage at City Mark Art Center in Sofia will be..

09.11.16 15:06 |

“Veglat muzikore kanë shpirt”, thotë mjeshtri-restaurues i pianove Petër Dimitrov

Sot shtëpia muzikore “Presto” feston jubileun e saj të 25-të bashkë me miq, muzikantë dhe aktorë të shquar dhe adhurues të veglave të rralla muzikore. Në skenë në Qendrën për Art City Mark në Sofje do të shfaqen profesorët Zheni Zaharieva, Polina..

09.11.16 14:00 |

Music lesson in BNR – children meet musicians

In late October the Bulgarian National Radio opened doors to young music fans for yet another edition of its Music Education Program. Children met musicians of the Bulgarian National Radio Folk Music Orchestra. In the emblematic First..

08.11.16 14:44 |