Резултати : author Miglena Ivanova

Mihail Krëstanov: Brazili mund të bëhet Italia e dytë për COVID-19

“Brazilia e kishte fatin që të jetë ndër vendet e prekura relativisht vonë nga koronavirusi. Por ky shans ishte humbur. Në fillim autoritetet nuk ndërmorën masat e domosdoshme, sepse qeveria nënvlerësoi situatën. Masat e duhura janë në fuqi tani,..

19.03.20 16:34 |
Sao Paolo

Mihail Krastanov: Brazil is at risk of becoming the second Italy for COVID-19

Brazil had an incredible chance, because COVID-19 reached this country later. Unfortunately, it has missed this chance. In the beginning, no measures were taken, because the government underestimated the situation. Now it is taking a series of..

19.03.20 13:42 |

Foundations of first Bulgarian school in Singapore have been laid

Bulgarian language is the link that goes from the present back through the centuries and connects us with our roots and our Bulgarian consciousness. That is why Bulgarians in faraway Singapore decided at a meeting in September 2019 to organize a..

15.03.20 08:10 |

U hap shkolla e parë bullgare në Singapor

Gjuha është lidhja jonë me rrënjat e vetëdijes sonë bullgare. Kjo i ka bërë bullgarët në Singaporin e largët në një takim të tyre gjatë shtatorit të vitit 2019 të organizojnë një shkollë të fundjavës për fëmijët e tyre. Meqenëse në diasporën bullgare atje..

12.03.20 14:21 |

Calidoscopio balcánico

Recep Tayyip Erdogan aborda en Bruselas la crisis migratoria En la tarde del 9 de marzo, el presidente de Turquía, Recep Tayyip Erdogan, discutirá en Bruselas con Ursula von der Leyen y Charles Michel, presidentes de la Comisión..

09.03.20 15:09 |

Iniciativa të Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit gjatë vitit 2020

Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit, e krijuar gjatë vitit 1992 me misionin të ndihmojë shtetasit bullgarë, të cilët kanë zgjedhur të jetojnë dhe të punojnë jashtë kufijve të vendit, ka përgatitur një program të pasur për ta edhe gjatë vitit..

19.02.20 13:28 |

Recordando al escalador Boyán Petrov: Los ochomiles son para mí el Cosmos

Concentración y disciplina: estas son dos palabras clave en el alpinismo para mí, decía el escalador búlgaro Boyán Petrov, quien hubiera cumplido hoy 47 años, en una entrevista el 13 de agosto de 2012. Enérgico y capaz de ver lo..

07.02.20 15:21 |

Alpinisti i ndjerë bullgar Bojan Petrovi: “Majat 8 mijëshe për mua janë si një kozmos”

“Përqendrimi dhe disiplina në alpinizëm kanë rëndësi kyçe për mua” thekson në një intervistë në vitin 2012 alpinisti i madh bullgar Bojan Petrov. Më 7 shkurt ai do të festonte ditëlindjen e 47-të, në se në vitin 2018 ai nuk kishte mbetur..

07.02.20 14:18 |

Remembering climber Boyan Petrov: To me eight-thousanders are outer space

Concentration and discipline – these are, to my mind, two keywords in mountain climbing, said, in an interview, eminent mountain climber Boyan Petrov on a hot summer day – 13 August, 2012. Today he would have turned 47. Full of..

07.02.20 14:14 |
Protestas en Atenas mientras los diputados votaban el acuerdo

Calidoscopio balcánico

Grecia aprueba una actualización del acuerdo militar con los EEUU El Parlamento griego ha aprobado la actualización del acuerdo de defensa con los EEUU con 175 votos a favor, 80 en contra y 33 abstenciones. El acuerdo permite a las fuerzas..

03.02.20 16:21 |