Daily webcast

Резултати : author Miglena Ivanova

Mijail Mijailov, cónsul honorario de Bulgaria en Namibia, sobre la otra cara de África

“Gugue alzó la cabeza para ver el cielo tachonado por miríadas de estrellas. Le gustaba contemplarlas. Echado de espaldas podía disfrutar de este espectáculo durante horas, conversando con los astros. Les hacía preguntas de   todo tipo, y las estrellas..

31.08.14 09:05 |

Bulgaria's Honorary Consul in Namibia Mihail Mihaylov - about the other face of Africa

"!Gugue looked up at the sky full of countless starts. He loved watching them. Lying on his back, he could spend hours enjoying them, talking to them. He asked them with all sorts of questions, and they answered him with twinkling... He was..

26.08.14 13:31 |

Mihaill Mihajllov, konsull nderi në Namibi, për fytyrën tjetër të Afrikës

“Guge ngriti sytë te qielli i stërpikur me yje të panumërta. I pëlqente t’i shikojë. I shtrirë në shpinë, ai orë të tëra mund të kënaqej syri, duke biseduar me ta. Ai i drejtonte pyetje të shumëllojshme, ndërsa ata iu përgjigjeshin me dridhje... Ishte i..

25.08.14 14:38 |

125 años de la fundación del Museo de Ciencias Naturales en Sofía

En el lejano año 1889 el monarca búlgaro Fernando colocó en las salas del palacio su colección personal de aves de mariposas y mamíferos tropicales búlgaros y tropicales. Así se sentaron las bases del primer museo búlgaro, conocido hoy como el..

24.08.14 13:20 |

125th anniversary since the founding of the Natural Science Museum in Sofia

In the remote 1889 Bulgarian Prince Ferdinand placed at the palace chambers his personal collection of Bulgarian and tropical birds, mammals and butterflies. Thus, the foundations of the first Bulgarian museum, known today as the..

23.08.14 08:25 |

125 vjet nga krijimi i Muzeut të Shkencave të Natyrës në Sofje

Në vitin e largët 1889 monarku bullgar Ferdinand ekspozoi në sallat e pallatit koleksionin e tij personal me zogj, gjitarë dhe flutura bullgarë dhe tropikal. Kështu është vënë fillimi i muzeut të parë bullgar, i cili sot është i njohur si Muzeu..

16.08.14 10:35 |

Boyan Petrov: El verano más exitoso para el alpinismo búlgaro

La cumbre más alta del mundo es Everest. Sin embargo, su comercialización la hace menos atractiva para los escaladores experimentados. K2, la segunda cima más alta, es el mayor reto para los grandes en el alpinismo. La pirámide rupestre inclemente,..

16.08.14 09:15 |
Boyan Petrov at Broad Peak (K2 at the background)

Boyan Petrov: The most successful summer of Bulgarian mountaineering

The highest point in the world is of course Mount Everest. But its commercialization over the years is making it less and less attractive for trained climbers. K2, the second highest peak on the globe which lies in Pakistan near the northern border..

16.08.14 09:10 |
Bojan Petrov në Broud Pikun, prapa shihet K2

Bojan Petrov: Vera më e suksesshme për alpinizmin bullgar

Maja më e lartë në botë është Everesti. Mirëpo, komersializimi i saj e bëri atë gjithnjë e më pak tërheqëse për alpinistët më të përgatitur. K2 është maja e dytë për nga lartësia dhe tani përbën sfidën më të madhe për alpinistët e mëdhenj. Në këtë..

15.08.14 14:53 |

Nasimo, un concept bulgare du graffiti!

Des premiers tags dans les rues aux passages par divers commissariats de police jusqu’à l’université pour aboutir aux graffitis colorés, marquants et empreints de sagesse philosophique qui émaillent les murs, ici ou là, en Bulgarie, au Canada, en..

10.08.14 09:20 |