Резултати : Autor Krasimir Martinov

Kryetari i Asociacionit të Mediave Bullgare nëpër Botë dhe drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Telegrafike Bullgare Maksim Minçev mbylli zyrtarisht Takimin e 15-të Botëror të Mediave Bullgare, i cili u mbajt në Tiranë

Takimi botëror i mediave bullgare vuri në rendin e ditës çështje kyçe për diasporën bullgare

Në më se 40 shtete nga Evropa, Amerika Veriore dhe Jugore botohen gazeta, revista dhe ueb sajte të cilët janë të orientuara ndaj diasporës bullgare. Përfaqësues të tyre bashkë me gazetarë nga Bullgaria, diskutuan në kryeqytetin e Shqipërisë Tiranë..

25.11.19 14:25 |
Dünya Bulgar Medyaları Birliği Başkanı ve BTA Genel Müdürü Maksim Minçev, Tiran'da düzenlenen XV.Bulgar Medyaları Dünya Toplantısının kapanışını yaptı.

Bulgar Medyaları Dünya Toplantısı Bulgar diasporasının temel sorunlarını gündeme taşıdı

Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’nın 40’tan fazla ülkesinde Bulgar diasporasına hizmet eden gazete, dergi ve web siteler yayınlanıyor. Bulgaristan Telgraf Ajansı (BTA) tarafından düzenlenen Bulgar Medyaları Dünya Toplantısı’nda, söz konusu gazete,..

25.11.19 14:13 |
Maxim Minchev, chairman of the Association of Bulgarian Media Abroad and Director-General of the Bulgarian news agency BTA, officially closed the 15th World Meeting of Bulgarian Media which took place in Tirana, Albania.

World Meeting of Bulgarian Media highlights key issues for the Bulgarian communities abroad

There are newspapers, magazines and websites catering for the needs of the Bulgarian communities in over 40 countries of Europe, North and South America. Representatives of these media outlets discussed questions of mutual interest in the Albanian..

25.11.19 13:39 |
Nina Shisheva

New master’s degree programme at Sofia University provides training for work with refugees

A new master’s degree programme “Social work with refugees and migrants” opened at the Faculty of Education of Sofia University "St. Kliment Ohridski"at the beginning of the 2018-2019 academic year. The master’s programme is being..

11.04.19 10:38 |
Diana Dimova

“Mission Wings” Foundation – in an endeavour to integrate refugees

Public sentiments regarding refugees are mixed, they are frequently viewed through the prism of prejudice and are rarely understood. The “Mission Wings” foundation from Stara Zagora has the mission of breaking this stereotype by building on the..

26.03.19 12:45 |
Belgrad Turizim Örgütü Müdür Yardımcısı Slobodan Unkoviç, Mariya Laboviç, Penata Pindjo, Nikolina Angelkova ve “Tatil ve SPA expo” fuarını organize eden Prim Expo Müdürü Vihra Ognyanova.

Turizm alanında Bulgar-Sırp işbirliği

Bulgaristan vatandaşlarının Sırbistan’daki yolculuklarında buldukları, mutfak lezzetleri, yakın yaşam tarzı ve kültür, misafirperverlik ve ev sahiplerinin rahat tutumlarıdır. Bunun yanı sıra Sırp turistleri, Bulgar Karadeniz ve büyük kış..

28.02.18 15:42 |
Sllobodan Unkoviç – Zëvendësdrejtor i Organizatës Turistike të Beogradit, Maria Llaboviç, Renata Pinxho, Nikolina Angellkova dhe Vihra Ognjanova – drejtoreshë ekzekutive e Prim Expo – organizator i “Vakancia & Spa ekspo” /“Pushimet dhe SPA Ekspo”/

Thellohet bashkëpunimi bullgaro serb në fushën e turizmit

Gjellët e shijshme, kultura e afërt, mikpritja – këto veti u bëjnë përshtypje gjithnjë e më shumë bullgarëve, të cilët udhëtojnë në Serbi. Në të njëjtën kohë turistët serbë janë nga turistët më të preferuar në bregdetin bullgar dhe në vendpushimet..

28.02.18 11:10 |
Slobodan Uncovic –vicedirector de la Organización Turística de Belgrado–, Maria Labovic, Reneta Pindzo, Nikolina Anguelkova y Vijra Ognianova –directora de Prim Expo– (organizadora de “Vacaciones y SPA Expo”)

Interacción búlgaro-serbia en materia de turismo

Las tentaciones culinarias, el modo de vida y cultura cercanas, la hospitalidad y el trato espontáneo de los anfitriones son aquellas cualidades que descubren cada vez más los búlgaros que viajan a Serbia. Al mismo tiempo, los turistas serbios son..

27.02.18 13:05 |