Резултати : Autor Miglena Ivanova

Foto: archivo

Calidoscopio balcánico

OTAN: Grecia y Turquía abren una línea roja para evitar accidentes Grecia y Turquía han establecido una línea directa militar para evitar enfrentamientos accidentales en el Mediterráneo Oriental, zona donde están en conflicto a causa de..

02.10.20 15:35 |

Leandro Matias Ponse - ose si një argjentinas hyn në një takt me ritmet bullgare

Leandro Matias Ponse është një argjentinas i vërtetë. Ai është rritur në qytetin Beriso, në provincën Buenos Ajros. Studion arkitekturë, i drejtuar nga ëndrra e tij qënjë ditë godinat e tij ta bëjnë qytetin e tij të lindjes edhe më të bukur dhe tërheqës...

27.09.20 07:05 |
Dita ndërkombëtare e gjuhës së nënës, viti 2020

Nga Kirgistani deri në Bullgari nëpër gjurmët e paraardhësve tanë

I vendosur nëpër vargmalin Tjanshan në Azinë e Mesme, Kirgistani është i njohur shumë dobët në Bullgari. Mbase asociacioni i parë është për majat Lenin dhe Han Tengri i cili gjendet në kufirin midis Kirgizisë dhe Kazakistanit, të ngjitura nga alpinistët..

13.09.20 05:15 |
International Mother Language Day, 2020

From Kyrgyzstan to Bulgaria in the footsteps of our ancestors

Kyrgyzstan, located in the Tian Shan Mountains in Central Asia, is little known in Bulgaria. Except, perhaps, with Lenin peak and the peak of Khan-Tengry located on the border between Kyrgyzstan and Kazakhstan, climbed by Bulgarian alpine..

12.09.20 07:10 |

Liltte Bulgaria in Kazakhstan

Kazakhstan - the country spread out on two continents - Europe and Asia - is still obscure and wreathed in mystery for many Bulgarians. And yet, both countries have an invisible link between them – the 4,500 Bulgarians living among the 18 million..

31.08.20 09:34 |

Bullgaria e vogël në Kazakistan

Kazakistani-vendi i cili ka shkelur në dy kontinente-në Evropë dhe në Azi, në Bullgari është i njohur dobët dhe i rrethuar në mister. Por pavarësisht nga kjo të dyja shtetet kanë një hallkë lidhëse të padukshme midis tyre - rreth 4 500 bullgarë në..

29.08.20 05:10 |
Foto: archivo

Calidoscopio balcánico

Los países de los Balcanes Occidentales buscan una salida común de la crisis d el coronavirus La adopción de medidas prácticas para profundizar la cooperación económica regional e incentivar la recuperación de la crisis económica generada por..

31.07.20 14:41 |
Foto: BTA

Calidoscopio balcánico

El presidente Aleksandar Vucic consolida el poder en Serbia El Partido Progresista Serbio del presidente Aleksandar Vucic ha terminado con una victoria convincente en las elecciones parlamentarias obteniendo el 63% de los votos. Su socio de..

25.06.20 13:50 |

“Escaramuza” por correspondencia entre el jefe de Estado y el primer ministro de Bulgaria

En relación con las publicaciones cada vez más frecuentes de fotos y materiales audio tendentes a desprestigiar al Gobierno, el primer ministro de Bulgaria, Boyko Borisov, ha anunciado en sesión informativa extraordinaria del miércoles, 17 de junio, que..

18.06.20 18:04 |

Tension mes Presidentit dhe Kryeministrit për shkak të materialeve komprometuese

Lidhur me publikimet gjithnjë e më të shpeshta me materiale komprometuese si fotografi dhe incizime audio, në një konferencë shtypi të mërkurën Kryeministri Bojko Borisov tha se qëllimi i rivalëve të tij janë destabilizimi i vendit dhe zgjedhjet e..

18.06.20 17:05 |