Podcast en español

Резултати : Autor Miglena Ivanova

Nina Dimitrova – ukrainasja nga Sellanovci, e cila ra në dashuri me vallet bullgare

Gjërat e mira në jetë zakonisht na vijnë papritur. Kështu ndodhi në vitin 1995, kur gjatë festimeve në dy qytete simotra - Orjahovo në Bullgari dhe Shostka në Ukrainë, lindi dashuria mes ukrainases Nina dhe burrit të saj të ardhshëm - një bullgar,..

23.05.22 07:15 |

María, una búlgara étnica del pueblo ucraniano de Chushmeli: ”Para nosotros la vida se ha detenido”

La guerra es algo malo. Deja a su paso ciudades arrasadas, destinos humanos rotos y un gran dolor. El conflicto en Ucrania, que estaba madurando desde hacía años, a pesar de lo cual nos ha sorprendido, ha generado por la sangre de las víctimas..

18.05.22 11:37 |

Nina Dimitrova – a Ukrainian who fell in love with Bulgarian horo dance

Good things in life often come unexpectedly. Little did Nina know in 1995 that she was about to meet her future husband, when in August she set off from her hometown Shostka in Ukraine to visit its twin town in Bulgaria – Oryahovo...

17.05.22 14:51 |

Maria, bullgare etnike nga Çushmelij: Jeta është ndalur për ne

Lufta është një gjë e keqe. Ajo lë pas qytete të rrënuara, fate njerëzore të ngatërruara dhe shumë pikëllim. Konflikti në Ukrainë, i cili megjithëqë po ziente prej kohësh na befasoi. Me gjakun e viktimave të pafajshme provokoi një valë simpatie dhe..

16.05.22 13:53 |

La politique de l’Etat en matière d’enfance écope d'une mention passable...

Depuis 11 ans, le Réseau national pour les enfants publie un rapport intitulé “Bulletin de notes : quelle est la mention de l’État en matière de soins pour les enfants ?” La barre de 3/6 ou "passable" selon l’échelle de notation bulgare qui va..

04.05.22 09:37 |

El Estado obtiene una calificación deficiente por su política encaminada a los menores

Por undécimo año la Red Nacional para la Infancia elabora un informe de evaluacion denominado Cuaderno de evaluaciones: ¿qué nota promedio recibe el Estado por los cuidados que otorga a los menores? Este año el Estado no ha podido superar la nota..

03.05.22 15:27 |

Ethnic Bulgarian Mariya Zhelyazkova from Chushmeliy: Our lives have ground to a halt

War is a bad thing. It leaves destroyed cities, shattered lives and a lot of sorrow behind. The war in Ukraine caused a wave of sympathy and connected people from different parts of the world with invisible threads. “Their compassion helped them..

03.05.22 12:56 |

Calidoscopio balcánico

Experto búlgaro en temas relacionados con Albania: “La guerra en Ucrania genera inseguridad en los Balcanes Occidentales” La guerra en Ucrania genera inestabilidad en los Balcanes Occidentales y recelos de que los problemas económicos..

29.04.22 13:33 |
Ivan Abazher

Bullgarët në Krime – të harruar, por duke mos e harruar Bullgarinë

Gadishulli i Krimesë ndodhet pranë zonave të konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës. Ky ishte shkasi që Radio Bullgaria të kontaktojë Ivan Abazherin, kryetar i Autonomisë Rajonale Nacional-Kulturore Bullgare në Republikën e Krimesë "Paisij..

28.02.22 13:27 |
Ivan Abazher

Bulgarians in Crimea - forgotten but not forgetting Bulgaria

The Crimean peninsula is located close to the conflict zones between Russia and Ukraine. Radio Bulgaria contacted Ivan Abazher, chairman of "Paisii Hilendarski" Regional National-Cultural Autonomy of the Bulgarians in the Republic of..

25.02.22 14:02 |