Podcast en español

author: Hristina Taseva

National Palace of Culture hosts Code Autumn Handmade Festival

Handmade jewelry, clothes and unique handbags made of natural materials, exquisite home accessories, colorful toys and masterly knitting were only some of the items presented at the latest edition of the traditional Handmade Festival held in the..

14.09.16 12:37 |

Vjeshta – festa e krijimtarisë së punëdores dhe të bukurisë

Stoli të punuara me dorë, veshje dhe çanta unike prej materiale të natyrshme, aksesorë të bukur për shtëpi, lodra laramane, veshje origjinale të punuara me shtiza. Ato janë vetëm pjesë prej artikujve të prezantuara në edicionin e radhës të festivalit..

13.09.16 15:03 |

El festival de productos hechos a mano código Otoño: fiesta de la artesanía manual y de la belleza

Joyas elaboradas a mano, vestimenta y bolsos de materiales naturales, exquisitos accesorios para el hogar, juguetes variopintos, costuras artesanales. Esta es una parte de los productos que fueron presentados en la nueva edición del ya tradicional..

13.09.16 14:44 |

El segundo mayor templo en la capital glorifica a san Nikolay de Sofía

Son pocos los vecinos de la Sofía actual que relacionan el nombre de Nikolay Martinov, un zapatero que vivió en el siglo XVI, con el segundo mayor templo en el centro de la capital (el primero es la catedral San Alejandro Nevski). La historia de este..

09.07.16 08:35 |

Tempulli i dytë për nga madhësia në Sofje nderon Shenjtorin Nikollaj Sofijski

Pak janë banorët e Sofjes së sotme, të cilët e lidhin emrin Nikollaj Martinov, një këpucëtar që jetonte në shekullin e XVI, me tempullin e dytë për nga madhësia në qendrën e kryeqytetit (pas katedrales “Shën Aleksandër Nevski”). Historia e këtij njeriu,..

03.07.16 09:00 |

Başkent Sofya’nın ikinci büyük kilisesi Aziz Nikolay Sofiyski’nin adını taşıyor

16’ıncı asırda yaşayan kunduracı Nikolay Martinov’un adını Sofya’nın ikinci büyük kilisesi olan Aziz Nikolay Sofiyski’nin ismiyle bağlayan başkentlilerin sayısı çok azdır. Aziz ilan edilen bu kişinin hayatı bizi onun Hıristiyanlık için hayatını azaplı..

29.06.16 11:01 |

Parku “Vëzrazhdane” ringjall një nga sipërfaqet e braktisura në qendrën e Sofjes

Sofja tashmë disponon një rajon të ri për shëtitje dhe pushim në një nga lagjet qendrore të qytetit. Ky është Parku i porsandërtuar “Vëzrazhdane”, i cili shtrihet në një sipërfaqe prej 52 dynymësh. Këtu si të vegjlit, ashtu edhe të moshuarit mund të..

08.05.16 09:15 |

The Vazrajdane Park brings abandoned land downtown Sofia back to life

Sofia now has a new spot for walks and leisure time activities downtown – the newly created Vazrajdane Park, spreading across 5.2 ha and offering fun for everyone. The first thing one sees while walking along the curvy lanes is a whole bunch..

07.05.16 11:45 |

El parque “Vazrazhdane” insufla nueva vida a una de las áreas desérticas y abandonadas en el centro de Sofía

La capital de Bulgaria ya dispone de una nueva zona para el paseo y el descanso en uno de los barrios céntricos de la misma. Se trata del parque “Vazrazhdane”, o sea, Renacimiento, recientemente construido que se extiende sobre un área de 5,2 hectáreas..

05.05.16 12:27 |

Vızrajdane Parkı, Sofya’nın merkezindeki boş alanlardan birini canlandırdı

Sofya, merkezi mahallelerden birinde artık yeni bir gezi ve dinlenme yerine sahiptir. Yeni meydana getirilen “Vızrajdane” parkı, 52 dekarlık bir alana yayılıp küçüğü, büyüğü herkese eğlenceler sunuyor.Parkın patikalarından ilerlerken ilk dikkati..

01.05.16 10:15 |