Борисов и министрите обсъждат с Юнкер Българското европредседателство

Премиерът Бойко Борисов и членовете на кабинета са на посещение в Брюксел – по-малко от два месеца преди началото на Българското председателство на ЕС. Борисов разговаря в Брюксел "на четири очи" с председателя на Европейската комисия Жан-Клод..

публикувано на 08.11.17 в 10:10

В. Радев: Системите за сигурност, свързани с европредседателството, в момента се тестват

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира, че в момента се тестват част от системите за сигурност, свързани с предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Други все още не са изградени, допълни министърът:..

публикувано на 07.11.17 в 14:25

Лиляна Павлова: Ако председателството на България е надпартийна кауза, не би следвало да обсъждат вот на недоверие

Пловдив ще има важно значение в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на следващата година. Много от посещенията на официалните делегации у нас ще започват с представянето на културно-историческото наследство на града и..

публикувано на 03.11.17 в 16:55

Пощенска марка, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, беше валидирана

Специална пощенска марка, свързана с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, беше пусната в тираж. Министър Лиляна Павлова заяви: Тя съчетава в себе си трите най-важни български символа - българската..

публикувано на 02.11.17 в 07:10

Валентин Радев: В НДК ще има постоянно полицейско присъствие и системи за видеонаблюдение

Ръководството на МВР призова жителите на София за разбиране заради сериозните мерки за охрана, които ще бъдат взети по време на Българското председателство на ЕС. Предстои и въвеждането на интегрирана информационна система за видеонаблюдение, която..

публикувано на 31.10.17 в 16:30

Лиляна Павлова: Трябва да положим повече усилия за кибер сигурността по време на българското председателство

България ще работи за защита на равни стандарти за всички страни - членки на Европейския съюз, посочи министър Лиляна Павлова , която представи приоритетите за бъдещото председателство на младежки дебати в Габрово. България ще се бори за еднакви..

публикувано на 24.10.17 в 21:00
 Екатерина Захариева и Жан-Ив льо Дриан

Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС

Франция обещава експертна подкрепа на България за предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева , която е на двудневно официално посещение в Париж.  Получихме подкрепа и те са готови..

публикувано на 24.10.17 в 12:55

Председателят на гръцкия парламент: Ще подкрепяме България по време на европредседателството

Балканските въпроси ще получат една добра проекция в София по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, която да бъде видна за Европа, коментира Димитър Главчев : Ядрото, тоест единствени членове на така..

публикувано на 20.10.17 в 08:10

Туск предлага по време на Българското председателство да бъдат обсъдени изборите за ЕП

В писмо до лидерите на страните - членки председателят на Европейския съвет Доналд Туск предлага в периода на Българското председателство да бъдат обсъдени изборите за следващия Европейски парламент. Туск изпрати писмото в навечерието на..

публикувано на 18.10.17 в 10:35

Борисов обсъди с представители на ЕК европейската перспектива на страните от региона

Темата за сигурността на Западните Балкани и европейската перспектива на страните от региона обсъди в София премиерът Бойко Борисов с представители на Европейската комисия. Представителите на Комисията са били запознати с напредъка по подготовката..

публикувано на 13.10.17 в 14:10

БСП се готви да внесе в НС свои приоритети за Българското европредседателство

БСП предлага свои приоритети за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Предложенията на левицата ще бъдат представени в парламента, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова . Тя участва в конференцията "Националните приоритети..

публикувано на 13.10.17 в 13:15

Деница Златева: БСП залага особено внимание върху Българското председателство на Съвета на ЕС

БСП, като активна политическа сила и представител на левицата, залага особен акцент и внимание върху предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Деница..

публикувано на 13.10.17 в 09:55

Лиляна Павлова отчете напредък в подготовката за председателството Съвета на ЕС

Има напредък в подготовката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, отчете ресорният министър Лиляна Павлова пред парламентарната комисия по европейски въпроси. Тъй като българският език ще е официален за председателството,..

публикувано на 27.09.17 в 20:30