Кабинетът отпусна допълнително 14 хиляди лева за стипендии на даровити деца

| обновено на 28.11.17 в 11:17
Снимка: Ани Петрова, БНР

Кабинетът отпусна допълнително 14 хиляди лева за стипендии на даровити деца.

Средствата ще бъдат разпределени по бюджетите на Министерството на образованието и на седем общини. 17 деца ще получат персонални пенсии от близо 109 лева месечно, реши още правителството на редовното си заседание днес.

С друго решение кабинетът отпусна 500 хиляди евро за Спешния доверителен фонд на Европейския съюз за Африка. Средствата са доброволна вноска и се осигуряват по линия на официалната помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Очаква се Министерският съвет да предложи на президента проф. Крум Кацаров, който ръководи Клиниката по гастроентерология във Военномедицинската академия, да бъде награден с орден "Стара планина" - втора степен.

Кабинетът ще разгледа и проект на постановление за промяна на размера на таксите, събирани от Агенция "Митници", за допълнително предоставени услуги. В дневния ред е и наредба за управление на строителните отпадъци.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47