Румен Радев: България е покрила всички критерии за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Това посочи президентът след среща в Париж с председателя на организацията Анхел Гурия

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Румен Радев припомни, че страната ни има стабилен икономически растеж, ниска инфлация и безработица и въпреки че не е член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, спазва определените от нея международни стандарти в търговията.

Генералният секретар на организацията Анхел Гурия потвърди, че институцията е готова да окаже подкрепа на България по време на европредседателството ни догодина. Образованието и здравеопазването са сферите, в които организацията може да задълбочи партньорството си с България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47