Тръмп изпраща спешно Помпейо в Саудитска Арабия заради случая "Хашоги"

Доналд Тръмп и държавният му секретар Майк Помпео
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че изпраща спешно държавния секретар Майк Помпейо в Саудитска Арабия заради мистериозното изчезване на журналиста Джамал Хашоги.

Тръмп информира от профила си в Туитър, че е разговарял по телефона със саудитския крал Салман, който много категорично отрекъл Рияд да има нещо общо със случая.

"Кралят категорично отрече да знае каквото и да било за това. Звучеше ми като да става дума за безскрупулни убийци, кой знае?".

Хашоги е в неизвестност от 2 октомври, когато е бил заснет да влиза в саудитското консулство в Истанбул. Турските власти твърдят, че разполагат с видео и аудиозапис, от който може да се заключи, че журналистът - критик на саудитското кралско семейство, е бил измъчван и убит.

Днес се очаква турските разследващи да бъдат допуснати на оглед в мисията на Саудитска Арабия в Истанбул. Това стана възможно след като и президентът на Турция - Реджеп Ердоган, разговаря по телефона с крал Салман.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47